Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Persilje- och champinjonfylld kycklingklubba

Saftiga kycklingklubbor i ugn får du genom att göra en kryddig fyllning av bland annat vitlök, champinjoner, persilja och parmesanost som du fördelar under skinnet på kycklingen. Servera de persilje- och champinjonfyllda klubborna med en sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa champinjonerna och finhacka dem. Fräs i matfett på hög värme i en stekpanna. Skär brödet i bitar och tillsätt det.
  3. Finhacka persilja och blanda ner den med senap och ost. Smaksätt med salt och vitpeppar. Fördela fyllningen under skinnet på kycklingklubborna.
  4. Pensla dem med matfett och soja och tillaga dem i ugnen i ca 25 minuter eller tills kycklingklubborna är genomstekta. Servera gärna med en fräsch sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 12 champinjoner
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 skiva vitt bröd
  • 1 knippe persilja
  • 2 msk dijonsenap
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 kycklingklubbor
  • 2 msk smält smör eller margarin
  • 1 msk soja
Lägg till i inköpslistan