Asiatisk kycklingsoppa med nudlar

46
2
Asiatisk kycklingsoppa med nudlar

Smakrik asiatisk kycklingsoppa med underbara smaker av champinjoner, vitlök och färskriven ingefära. Med chilifrukt bestämmer du själv vilken hetta din soppa ska ha. Soppan innehåller även nudlar för en mer mättande känsla. Toppa soppan med krispig strimlad salladslök. En het och smakrik soppa!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010

Asiatisk kycklingsoppa med nudlar

Ingredienser

1 portioner
1 kycklingklubba
4 champinjoner
3/4 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 msk färskriven ingefära
3 msk kycklingsky eller kycklingfond
3 dl vatten
50 g äggnudlar
1 salladslök
olja
salt

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera ev kycklingfond.
Gör glutenfri: välj glutenfria nudlar eller specialpasta.
Gör äggfri: använd äggfria nudlar eller pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Elin

2020-02-15

Mycket, mycket gott! Vi serverade soppan med limklyftor som man kunde klämma i. Fantastiskt gott!

Marika

2013-02-24

En snabb och god soppa. Vill man ha en vegovariant kan man enkelt byta ut kycklingen mot quornbitar/quornfilé som man först steker och kryddar till och sedan tillsätter i lagom stora bitar mot slutet av koktiden.