Asiatisk kycklingsoppa med nudlar
Smakrik asiatisk kycklingsoppa med underbara smaker av champinjoner, vitlök och färskriven ingefära. Med chilifrukt bestämmer du själv vilken hetta din soppa ska ha. Soppan innehåller även nudlar för en mer mättande känsla. Toppa soppan med krispig strimlad salladslök. En het och smakrik soppa!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010
Ingredienser
1 portion
1 kycklingklubba
4 champinjoner
3/4 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 msk färskriven ingefära
3 msk kycklingsky eller kycklingfond
3 dl vatten
50 g äggnudlar
1 salladslök
olja
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott!!! Mycket smak! Vi kaffe till 2 kycklingbuljong och pressade 2 lime och serverade med limeklyftor. Yummy
Cynara
2022-09-12Mycket, mycket gott! Vi serverade soppan med limklyftor som man kunde klämma i. Fantastiskt gott!
Elin
2020-02-15En snabb och god soppa. Vill man ha en vegovariant kan man enkelt byta ut kycklingen mot quornbitar/quornfilé som man först steker och kryddar till och sedan tillsätter i lagom stora bitar mot slutet av koktiden.
Marika
2013-02-24