Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Persikomaräng

Fabulös maräng med saftiga persikor, syrlig citronjuice, grovhackade hasselnötter och frisk finhackad mynta. Du serverar den varm och garnerar med hasselnötter. En förträffande efterrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Klyfta persikorna och lägg i en ugnssäker form. Strö över myntan. Häll på citronsaften.
  3. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret under visponing till en fast marängsmet.
  4. Vänd i hälften av hasselnötterna. Skeda marängsmeten över persikorna.
  5. Grädda i 20 minuter, tills täcket är gyllenbrunt. Servera genast. Garnera med hasselnötter.

För alla

Persikomaräng är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor burk konserverade persikor (à 825 g)
  • 1/2 dl finhackad färsk mynta
  • 1/2 dl pressad juice av citron
  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
Lägg till i inköpslistan