Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Mascarpone- och jordgubbstårta

Mascarpone- och jordgubbstårta är en fräsch och uppskattad tårta med härligt seg marängbotten. Tårtans fyllningen består av utsökta jordgubbar och gräddig italiensk mascarponekräm.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa äggvitor och socker vitt och pösigt. Rör försiktigt ihop med nötterna. Fördela smeten i två lika stora smorda formar (om du gör 1 tårta, 8 portioner). Alternativt rita två cirklar 22 cm i diameter på bakplåtspapper och lägg på en plåt. Fördela smeten i cirklarna. Grädda i ca 25-35 minuter.
  3. Sjud äggulor, socker och punsch på svag värme under omrörning tills det tjocknar. Låt svalna och vispa ner mascarponen.
  4. Fördela krämen över tårtbottnarna. Lägg samman dem och dekorera med jordgubbar. Servera direkt.
  5. Bottnarna och mascarponekrämen kan göras i förväg, men vänta med att lägga samman tårtan.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 l jordgubbar
Tårtbotten
  • 3 äggvitor
  • 1 1/2 dl socker
  • 200 g finhackade hasselnötter
Fyllning
  • 6 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl punsch
  • 250 g mascarpone
Lägg till i inköpslistan