Mascarpone- och jordgubbstårta
Mascarpone- och jordgubbstårta är en fräsch och uppskattad tårta med härligt seg marängbotten. Tårtans fyllningen består av utsökta jordgubbar och gräddig italiensk mascarponekräm.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1997
Ingredienser
8 portioner
1 l jordgubbar
Tårtbotten
3 äggvitor
1 1/2 dl socker
200 g finhackade hasselnötter
Fyllning
6 äggulor
1 dl socker
1/2 dl punsch
250 g mascarpone
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket omtyckt tårta! Jag hade slut på punch så det blev päron cognac istället, vilket var en lyckad kombination med jordgubbarna och blåbären. Kommer absolut att göra denna igen!
Rebecka
2014-06-18Andra frukter funkar också bra.
Harald
2012-04-10Riktigt gott - bjöd släkten på detta i påskhelgen....
Harald
2012-04-10