Persika- och hallonpaj | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Persika- och hallonpaj

Denna himmelskt goda persika- och hallonpaj tar en stund att göra men är väl värd det. Häll i len smet med vaniljfrön i pajskalet före du toppar med söt persika och hallon och gräddar i ugn. Denna paj är ännu godare när den stått till sig ett dygn.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt socker och äggulan och arbeta ihop till en deg. Slå in den i plastfilm och låt den vila i kylen i 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord. Klä en pajform med löstagbar botten, ca 28 cm i diameter (för 8 port), och nagga degen. Förbaka pajskalet i 10 minuter.
  4. Fyllning: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vispa samman äggulor med crème fraiche, socker och vaniljfröna. Häll ut smeten i pajskalet.
  5. Låt persikorna rinna av. Fördela dem och hallon på pajskalet.
  6. Grädda klart i ugnen, 175°C i ca 30 minuter. Låt svalna, ställ sedan kallt. Servera gärna med glass.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: baka ett glutenfritt pajskal och följ för övrigt receptet på fyllningen.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, margarin och servera med laktosfri glass/sorbet.
Gör mjölkfri: byt ut smöret mot mjölkfritt margarin och crème fraichen mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja)  eller imat fraiche (innehåller havre) och servera med mjölkfri sorbet till.

Tips

Pajen blir godare om den får stå till sig över natten.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk socker
  • 1 äggula
Fyllning
  • 1 vaniljstång
  • 4 äggulor
  • 4 dl crème fraiche
  • 1/2 dl socker
  • 2 burkar persikohalvor
  • 200 g hallon (gärna färska)
Lägg till i inköpslistan