Denna himmelskt goda persika- och hallonpaj tar en stund att göra men är väl värd det. Häll i len smet med vaniljfrön i pajskalet före du toppar med söt persika och hallon och gräddar i ugn. Denna paj är ännu godare när den stått till sig ett dygn.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2000
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: baka ett glutenfritt pajskal och följ för övrigt receptet på fyllningen.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, margarin och servera med laktosfri glass/sorbet.
Gör mjölkfri: byt ut smöret mot mjölkfritt margarin och crème fraichen mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre) och servera med mjölkfri sorbet till.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Familjens återkommande påsk-paj. Färglad, fin och väldigt god.
Therese
2022-04-27jag älskar hallonpaj men inte persika så mycket.
Gerd
2007-08-21