Persika- och hallonpaj

Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
2
Persika- och hallonpaj

Denna himmelskt goda persika- och hallonpaj tar en stund att göra men är väl värd det. Häll i len smet med vaniljfrön i pajskalet före du toppar med söt persika och hallon och gräddar i ugn. Denna paj är ännu godare när den stått till sig ett dygn.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2000

Persika- och hallonpaj

Ingredienser

8 portioner
3 dl  vetemjöl
125 g  smör
2 msk  socker
1   äggula

Fyllning

1   vaniljstång
4   äggulor
4 dl  crème fraiche
1/2 dl  socker
2   burkar persikohalvor
200 g  hallon (gärna färska)

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: baka ett glutenfritt pajskal och följ för övrigt receptet på fyllningen.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, margarin och servera med laktosfri glass/sorbet.
Gör mjölkfri: byt ut smöret mot mjölkfritt margarin och crème fraichen mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja)  eller imat fraiche (innehåller havre) och servera med mjölkfri sorbet till.

Gör så här

Tips

Pajen blir godare om den får stå till sig över natten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Familjens återkommande påsk-paj. Färglad, fin och väldigt god.

Therese

2022-04-27

jag älskar hallonpaj men inte persika så mycket.

Gerd

2007-08-21

Testa liknande recept

Persikoklyftor med hallonsås
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Peach Melba-krans med maräng och kanderad mandel
Betyg 4.6 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Peach-Melbasylt
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Persikosoppa
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Råkräm
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga