Persika- och hallonpaj
Denna himmelskt goda persika- och hallonpaj tar en stund att göra men är väl värd det. Häll i len smet med vaniljfrön i pajskalet före du toppar med söt persika och hallon och gräddar i ugn. Denna paj är ännu godare när den stått till sig ett dygn.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2000
Ingredienser
8 portioner
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk socker
1 äggula
Fyllning
1 vaniljstång
4 äggulor
4 dl crème fraiche
1/2 dl socker
2 burkar persikohalvor
200 g hallon (gärna färska)
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: baka ett glutenfritt pajskal och följ för övrigt receptet på fyllningen.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, margarin och servera med laktosfri glass/sorbet.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkfritt margarin och crème fraichen mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre) och servera med mjölkfri sorbet till.
Gör så här
Tips
Pajen blir godare om den får stå till sig över natten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Familjens återkommande påsk-paj. Färglad, fin och väldigt god.
Therese
2022-04-27jag älskar hallonpaj men inte persika så mycket.
Gerd
2007-08-21