Pers härjedalspanna | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Pers härjedalspanna

Härjedalspanna är en mustig och värmande köttgryta som tar mindre än en timme att laga. Med ingredienser som älgkött, enbär och pepparriska, eller annan smakrik svamp, får pannan mästerliga norrländska smaker. Toppa med persilja och citronrasp.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa köttet fritt från senor. Skär det i 1/2 cm tjocka skivor. Platta ut lätt med handen.
  2. Skär potatisen i tjocka skivor. Skär löken i tunna klyftor. Bryn löken och svampen i smör i en gryta - krydda rejält med svartpeppar om odlad svamp används. Ta upp.
  3. Bryn köttet. Häll över öl och vatten. Smula ner buljongtärningen. Koka upp.
  4. Krossa enbären. Tillsätt dem och lagerbladet. Vänd ner potatis och lök. Vätskan ska täcka, annars tillsätts mer.
  5. Täck med lock. Låt puttra i ca 30 minuter på låg värme, eller tills köttet är mört.
  6. Persiljeblandning: Blanda persilja, citronrasp och salt.
  7. Lägg upp grytan på varma tallrikar. Strö över persiljeblandningen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g rostbiff gärna av älg
  • 750 g potatis (Mathilda eller annan fast sort)
  • 3 rödlökar
  • 200 g pepparriska eller odlad svamp (för 200 g odlad svamp krävs 1 tsk peppar)
  • 2 dl mörkt öl
  • 3 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärningar
  • 5 enbär
  • 1 lagerblad
  • 2 krm vitpeppar
Persiljeblandning
  • 2 msk hackad kruspersilja
  • 1 tsk citronrasp
  • 2 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan