Pers härjedalspanna

Härjedalspanna är en mustig och värmande köttgryta som tar mindre än en timme att laga. Med ingredienser som älgkött, enbär och pepparriska, eller annan smakrik svamp, får pannan mästerliga norrländska smaker. Toppa med persilja och citronrasp.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 1996

Ingredienser
4 portioner
600 g rostbiff gärna av älg
750 g potatis (Mathilda eller annan fast sort)
3 rödlökar
200 g pepparriska eller odlad svamp (för 200 g odlad svamp krävs 1 tsk peppar)
2 dl mörkt öl
3 dl vatten
1 köttbuljongtärningar
5 enbär
1 lagerblad
2 krm vitpeppar
Persiljeblandning
2 msk hackad kruspersilja
1 tsk citronrasp
2 - 2 1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Det blir nog ännu bättre om man får tag på älgkött.
Anders
2002-09-20