Pers härjedalspanna

Betyg 2.4 av 5.
14 personer har röstat
1
Pers härjedalspanna

Härjedalspanna är en mustig och värmande köttgryta som tar mindre än en timme att laga. Med ingredienser som älgkött, enbär och pepparriska, eller annan smakrik svamp, får pannan mästerliga norrländska smaker. Toppa med persilja och citronrasp.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1996

Pers härjedalspanna

Ingredienser

4 portioner
600 g  rostbiff gärna av älg
750 g  potatis (Mathilda eller annan fast sort)
3   rödlökar
200 g  pepparriska eller odlad svamp (för 200 g odlad svamp krävs 1 tsk peppar)
2 dl  mörkt öl
3 dl  vatten
1   köttbuljongtärningar
5   enbär
1   lagerblad
2 krm  vitpeppar

Persiljeblandning

2 msk  hackad kruspersilja
1 tsk  citronrasp
2 - 2 1/2 tsk  salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
14 personer har röstat

Kommentar

Det blir nog ännu bättre om man får tag på älgkött.

Anders

2002-09-20

Testa liknande recept

Under 60 min att tillaga
Hel rostbiff med blomkålspuré och grönsaker 
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostbiff
Betyg 4.2 av 5.
135 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pastawok
Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bönpasta med röd pesto, rostbiff och grönkål
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bagel med rostbiff och färskost
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga