Pers härjedalspanna

14
1
Pers härjedalspanna

Härjedalspanna är en mustig och värmande köttgryta som tar mindre än en timme att laga. Med ingredienser som älgkött, enbär och pepparriska, eller annan smakrik svamp, får pannan mästerliga norrländska smaker. Toppa med persilja och citronrasp.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1996

Pers härjedalspanna

Ingredienser

4 portioner
600 g rostbiff gärna av älg
750 g potatis (Mathilda eller annan fast sort)
3 rödlökar
200 g pepparriska eller odlad svamp (för 200 g odlad svamp krävs 1 tsk peppar)
2 dl mörkt öl
3 dl vatten
1 köttbuljongtärningar
5 enbär
1 lagerblad
2 krm vitpeppar

Persiljeblandning

2 msk hackad kruspersilja
1 tsk citronrasp
2 - 2 1/2 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentar

Anders

2002-09-20

Det blir nog ännu bättre om man får tag på älgkött.