Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Peppriga kycklingvingar med citron

Peppriga kycklingvingar med citron är ett läckert sätt att laga kycklingvingar på. Marinera vingarna med citron, vitlök, lagerblad, olja och svartpeppar, salta och grilla i ugn. Servera med en fräsch grönsallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala citronerna tunt med potatisskalare utan att det vita följer med (eller riv med rivjärn). Strimla skalet fint. Skala vitlöken.
  2. Mixa citronskal, vitlök, lagerblad och peppar grovt med stavmixer eller i en matberedare.
  3. Dela en av citronerna och pressa ut juicen. Tillsätt oljan och citronjuicen till kryddblandningen. Blanda noga.
  4. Lägg kycklingvingarna i en plastpåse och häll på kryddblandningen. Gnid in vingarna ordentligt med blandningen. Låt stå i kylen minst 1 timme.
  5. Sätt ugnen på 250°C.
  6. Lägg ut kycklingvingarna i en långpanna med bakplåtspapper. Strö över flingsalt och ställ in i ugnen ca 20 minuter, tills vingarna har fått fin färg. Servera gärna med en fräsch grönsallad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg kycklingvingar
  • 2 citroner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 12 lagerblad
  • 2 msk hel svartpeppar
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 1/2 tsk flingsalt
Lägg till i inköpslistan