Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Äppelglögg

Äppelglöggen görs på en bas av äppelmust och har en ton av apelsin. Smaksätt med färsk ingefära, kardemummakärnor och kanel, och servera sedan varm med tunna äppelklyftor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 11 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva ingefäran tunt. Lägg ingefära, kanel och kardemumma i en kastrull tillsammans med socker och vatten. Koka upp och låt det koka 3-4 minuter.
  2. Skölj apelsinen, skala försiktigt av skalet med en potatisskalare (det vita ska inte vara med).
  3. Pressa apelsinen, blanda apelsinsaften med kryddsockerlagen, äppelmust och apelsinskalet. Låt glöggen stå och dra några timmar.
  4. Till servering: Värm glöggen, skär äpplet i bitar och servera i glöggen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: 11 dl
  • 1 bit färsk ingefära (à 3 cm)
  • 2 kanelstänger
  • 1/2 tsk kardemummakärnor
  • 1 dl råsocker
  • 2 dl vatten
  • 1 apelsin
  • 1 l äppelmust
Till servering
  • 1 äpple
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 370 kJ / 89 kCal