Äppelglögg

60
4
Äppelglögg

Äppelglöggen görs på en bas av äppelmust och har en ton av apelsin. Smaksätt med färsk ingefära, kardemummakärnor och kanel, och servera sedan varm med tunna äppelklyftor.

Äppelglögg

Ingredienser

11 dl
1 bit färsk ingefära (à 3 cm)
2 kanelstänger
1/2 tsk kardemummakärnor eller kardemummakapslar (1/2 tsk kärnor motsvarar 1 tsk kapslar)
1 dl råsocker
2 dl vatten
1 apelsin
1 l äppelmust

Till servering

1 äpple

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

60

Kommentarer

Sonja

2021-12-28

Mycket god! Frisk smak kan med fördel spetsas med lite cognac

Andreas

2020-11-22

Väldigt gott på eget äppelvin

Sanna

2020-10-13

Låter väldigt gott. Undrar bara om det ska vara kardemummakärnor eller kardemummakapslar - eftersom det är kapslar på bilden?

Näringsvärde per portion

Energi 370 KJ / 89 kCal
Fett 0.1 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 21 g
Protein 0.2 g
Läs mer om näringsvärden