Äppelglögg
![Äppelglögg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_104525/cf_259/appelglogg.jpg)
Äppelglöggen görs på en bas av äppelmust och har en ton av apelsin. Smaksätt med färsk ingefära, kardemummakärnor och kanel, och servera sedan varm med tunna äppelklyftor.
![Äppelglögg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_104525/cf_259/appelglogg.jpg)
Ingredienser
11 dl
1 bit färsk ingefära (à 3 cm)
2 kanelstänger
1/2 tsk kardemummakärnor eller kardemummakapslar (1/2 tsk kärnor motsvarar 1 tsk kapslar)
1 dl råsocker
2 dl vatten
1 apelsin
1 l äppelmust
Till servering
1 äpple
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi370 KJ / 89 kCal
Fett0.1 g
Salt0.2 g
Kolhydrater21 g
Protein0.2 g
Kommentarer
Mycket god! Frisk smak kan med fördel spetsas med lite cognac
Sonja
2021-12-28Väldigt gott på eget äppelvin
Andreas
2020-11-22Låter väldigt gott. Undrar bara om det ska vara kardemummakärnor eller kardemummakapslar - eftersom det är kapslar på bilden?
Sanna
2020-10-13