Äppelglögg

Betyg 3.3 av 5.
72 personer har röstat
4
Äppelglögg

Äppelglöggen görs på en bas av äppelmust och har en ton av apelsin. Smaksätt med färsk ingefära, kardemummakärnor och kanel, och servera sedan varm med tunna äppelklyftor.

Äppelglögg

Ingredienser

11 dl
1 bit färsk ingefära (à 3 cm)
2 kanelstänger
1/2 tsk kardemummakärnor eller kardemummakapslar (1/2 tsk kärnor motsvarar 1 tsk kapslar)
1 dl råsocker
2 dl vatten
1 apelsin
1 l äppelmust

Till servering

1 äpple

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
72 personer har röstat

Kommentarer

Mycket god! Frisk smak kan med fördel spetsas med lite cognac

Sonja

2021-12-28

Väldigt gott på eget äppelvin

Andreas

2020-11-22

Låter väldigt gott. Undrar bara om det ska vara kardemummakärnor eller kardemummakapslar - eftersom det är kapslar på bilden?

Sanna

2020-10-13

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi370 KJ / 89 kCal
Fett0.1 g
Salt0.2 g
Kolhydrater21 g
Protein0.2 g

Testa liknande recept

Äppelglögg med konjak
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cranberryglögg med julsmak
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pepprig apelsin- och kardemummaglögg
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppeljuiceglögg med stjärnanis
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varm äppelmust med saffran
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Varm äppelmust med lönnsirap och kanel
Betyg 4.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga