Äppelglögg
Äppelglöggen görs på en bas av äppelmust och har en ton av apelsin. Smaksätt med färsk ingefära, kardemummakärnor och kanel, och servera sedan varm med tunna äppelklyftor.
Ingredienser
11 dl
1 bit färsk ingefära (à 3 cm)
2 kanelstänger
1/2 tsk kardemummakärnor eller kardemummakapslar (1/2 tsk kärnor motsvarar 1 tsk kapslar)
1 dl råsocker
2 dl vatten
1 apelsin
1 l äppelmust
Till servering
1 äpple
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi370 KJ / 89 kCal
Fett0.1 g
Salt0.2 g
Kolhydrater21 g
Protein0.2 g
Kommentarer
Mycket god! Frisk smak kan med fördel spetsas med lite cognac
Sonja
2021-12-28Väldigt gott på eget äppelvin
Andreas
2020-11-22Låter väldigt gott. Undrar bara om det ska vara kardemummakärnor eller kardemummakapslar - eftersom det är kapslar på bilden?
Sanna
2020-10-13