Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Godaste glöggen

Inget adventsmys utan en värmande, kryddig väldoftande julglögg! Den här glöggen görs på kraftig rött vin, kardemumma, kanel, apelsinskal, honung och ingefära. Blanda, sila, värm och bjud tillsammans med en pepparkaka.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 liter portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll rött vin av kraftigare typ i en kastrull.
  2. Tillsätt honung, färsk ingefära, grovstött kardemumma, kanelstång och tunna skalremsor av apelsin (undvik det vita).
  3. Glöggen går att servera direkt men får mer smak om den drar åtminstone någon timme.
  4. Vid servering: Rör om och hetta upp. Sila av. Njut!

Ingredienser

Portioner: 1 liter
  • 1 l rött vin av kraftigare typ, gärna en sydafrikansk cabernet sauvignon/shiraz
  • 1 1/2 dl honung
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1 1/2 tsk grovstött kardemumma
  • 1 kanelstång
  • tunna skalremsor av 1/2 apelsin
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer