Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pepparströmming

Gott recept på fyllda strömmingsfiléer som du tillagar på cirka 45 minuter. Strömmingens fyllning består av svartpeppar, grönpeppar, rosépeppar samt kvarg och gräslök. Pepparströmmingen serveras med potatismos och broccoli.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka gräslöken. Stöt pepparsorterna lätt i mortel. Blanda kvargn med gräslök och peppar. Fördela röran på hälften av strömmingsfiléerna.
  2. Lägg resterande filéer ovanpå och tryck ihop. Vänd strömmingsflundrorna i ströbrödet blandat med vetemjöl och salt. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs strömmingen i och får steka 3-4 min/sida.
  3. Servera den nystekta pepparströmmingen med potatismos och broccoli.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 knippa gräslök
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1 tsk grönpeppar
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 1 dl kvarg
  • 600 g strömmingsfilé
  • 1 dl ströbröd
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk smör eller margarin (till stekning)
Lägg till i inköpslistan