Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Pepparstekt regnbåge med yoghurtpotatis

Pepparstekt regnbåge med yoghurtpotatis är en festlig rätt med bett i. Regnbågarna kryddas med svartpeppar, rosépeppar och grönpeppar innan de steks gyllenbruna i stekpannan. Servera till en ljummen yoghurtpotatis med smak av senap och gräslök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Yoghurtpotatis: Skala och skär potatisen i små tärningar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull.
  2. Hacka gräslöken.
  3. Skölj regnbågen in- och utvändigt och torka dem på dubbelvikt hushållspapper.
  4. Krossa de olika pepparsorterna grovt och blanda med saltet. Fördela lite av pepparblandningen inuti fisken och strö resten ovanpå.
  5. Hetta upp matfettet i en stor stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs fisken i och får steka på medelstark värma ca 6 min per sida tills de är helt genomstekta, kontrollera vid ryggbenet.
  6. Låt potatisen rinna av. Vänd försiktigt ner yoghurt, gräslök och senap. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera fisken med yoghurtpotatisen och gröna bönor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsregnbågar (à 200 g)
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 tsk rosépepparkorn
  • 1 tsk grönpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör eller margarin
  • gröna bönor till servering
Yoghurtpotatis
  • 10 potatisar (10 st motsvarar ca 800 g)
  • 1 knippa gräslök
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk senap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer