Pepparstekt fläskfilé med vichymorötter

Helstekt fläskfilé blir spännande ackompanjerad av morötter som slungats i smör och persilja och kokats mjuka i vichyvatten. Toppa med kvarg som smaksatts av soltorkade tomater och gröna oliver och du har en riktig festmiddag.
 Ett recept från: 
Buffé nr 10, 2001

Ingredienser
4 portioner
600 g fläskfilé (putsad och fri från senor och hinnor)
 grovkrossat salt
 grovkrossad svartpeppar
1 msk smör
 bröd till servering
Vichymorötter
600 g morötter
2 msk smör
 salt
 svartpeppar
1  nypa socker
1 dl flaska vichyvatten
1  kruka persilja
Kesellasås
200 g kvarg gourmet
5  marinerade soltorkad tomat
10  gröna oliver med pimento
 salt
 svartpeppar
Gör så här
00:20:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
3 stKanongott! Serverades hos oss med potatisgratäng. Nästa gång byter jag kvarg mot creme fraiche dock. Såsen blev god men lite grynig.
Christina
Helt perfekt med ett glas Agramont Crianza till.
Per-a
Alltihop blev smaskig fredagsmat som alla i familjen gillade. Rekommenderas!
Cecilia