Pepparrotssoppa med skivade rädisor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pepparrotssoppa med skivade rädisor

Den här krämiga soppan med både färsk pepparrot och pepparrotsost tillagar du enkelt och snabbt. Strö rädisorna över soppan och servera med ett bröd. En utsökt förrätt, eller ett litet kvällsmål.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp buljongen. Klicka i pepparrotsosten och rör så att den smälter. Blanda i riven pepparrot och crème fraiche.
  2. Vispa ner maizenaredningen och låt soppan få ett kort uppkok. Smaka av salt och peppar. Skölj och skiva rädisorna och strö dem i soppan.
  3. Servera den med bröd som entrérätt eller litet kvällsmål.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: red med majstärkelse istället. Servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: red med majsstärkelse istället. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: red med majsstärkelse istället. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l grönsaksbuljong (tärning eller fond + vatten)
  • 1 ask pepparrotsost (à 125 g)
  • 2 1/2 tsk riven färsk pepparrot
  • 1 dl crème fraiche
  • 5 msk maizenaredning för ljusa såser
  • salt och peppar
  • 1 knippa rädisor
  • bröd till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1220 kJ / 290 kCal
Fett: 19 g
Läs mer om näringsvärden