Pepparrotssoppa med skivade rädisor

5
0
Pepparrotssoppa med skivade rädisor

Den här krämiga soppan med både färsk pepparrot och pepparrotsost tillagar du enkelt och snabbt. Strö rädisorna över soppan och servera med ett bröd. En utsökt förrätt, eller ett litet kvällsmål.

Pepparrotssoppa med skivade rädisor

Ingredienser

4 portioner
1 l grönsaksbuljong (tärning eller fond + vatten)
1 ask pepparrotsost (à 125 g)
2 - 2 1/2 tsk riven färsk pepparrot
1 dl crème fraiche
5 msk maizenaredning för ljusa såser
salt och peppar
1 knippa rädisor
bröd till servering

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: red med majstärkelse istället. Servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: red med majsstärkelse istället. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: red med majsstärkelse istället. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1220 KJ / 290 kCal
Fett 19 g
Läs mer om näringsvärden