Pepparrotssås

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Pepparrotssås

Varm pepparrotssås är otroligt gott – och enkelt att göra. Med riven pepparrot, mjölk, grädde, smör och kryddor får du en krämig sås med lagom sting. Den passar perfekt till milda rätter som fisk, kött eller rotfrukter och lyfter hela måltiden med sin friska hetta.

En skål med pepparrotssås och riven pepparrot och malen svartpeppar på.

Ingredienser

4 portioner
4 dl mjölk (3%)
1 dl vispgrädde
50 g smör
3 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm svart- eller vitpeppar
3 - 4 msk färskriven pepparrot

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1173 KJ / 281 kCal
Fett24 g
Salt1.1 g
Kolhydrater12 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Potatisgratäng med löjrom och pepparrot
Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ugnsbakad kolja med tomatsås och pepparrotsmos
Betyg 2.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Torsk med brynt smör och pepparrot
Betyg 3.8 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rödspätta med potatispuré
Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rökt renstek med pepparrotsgrädde
Betyg 2.2 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Mälargös med pepparrot
Betyg 3.1 av 5.41 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad