Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pepparrotsfyllda laxrullar

Till det stora glada sommarkalaset passar detta recept på pepparrotsfyllda laxrullar förträffligt. Smaksätt potatissallad med pepparrot och persilja, klicka ut på skivor av rökt eller gravad lax och rulla ihop. Servera på salladsbädd med citron.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och tärna potatisen smått. Blanda lätt crème fraiche, pepparrot, persilja och dill. Smaka av med salt och peppar.
  2. Vänd i potatisen. Fördela potatissalladen på laxskivorna. Rulla ihop till rullar.
  3. Skölj och lägg ut sallatsbladen på ett stort fat. Lägg rullarna på sallatsbädden. Garnera med citronskivor eller klyftor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 25
  • 25 kalla kokta potatisar
  • 5 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 dl färskriven pepparrot
  • 2 dl hackad dill och persilja
  • 1 msk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 25 skivor rökt eller gravad lax
Garnering
  • 3 grönsalladshuvud
  • 3 citroner
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?