Pepparrotsfylld filé med champagnesås

6
3
Pepparrotsfylld filé med champagnesås

Vällagad varmrätt med distinkta smaker av pepparrot och fransk senap. Den fyllda fläskfilén serveras med en krämig gräslök- och dijonsås som får extra sting av mousserande vin.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999

Pepparrotsfylld filé med champagnesås

Ingredienser

8 portioner
2 fläskfiléer (à ca 600 g)
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 1/2 msk fransk senap
4 msk riven pepparrot
2 msk smör

Sås

2 schalottenlökar
3 dl vispgrädde
3 msk konc kalvfond på flaska
1 msk dijonsenap
1/2 dl hackad gräslök
2 dl mousserande vin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Sofia

2007-02-03

Gott men senapen tar över smaken för mycket. Jag gjorde såsen på vitt vin eftersom jag inte hade något mousserande vin och den blev jättegod.

Julia

2006-01-05

Håller med! Mycket gott - lyckat som nyårssupéns huvudrätt! Dock tog använde jag Dijonsenap inuti fläskfilén och det blev något för mycket senapssmak enligt mitt tycke, men gästerna tyckte att det smakade himmelskt!

Elisabeth

2004-01-08

Fantastiskt gott. Mina vänner har pratat om denna rätt i flera månader. Prova!