Pepparrotsfylld filé med champagnesås

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
3
Pepparrotsfylld filé med champagnesås

Vällagad varmrätt med distinkta smaker av pepparrot och fransk senap. Den fyllda fläskfilén serveras med en krämig gräslök- och dijonsås som får extra sting av mousserande vin.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999

Pepparrotsfylld filé med champagnesås

Ingredienser

8 portioner
2   fläskfiléer (à ca 600 g)
2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
1 1/2 msk  fransk senap
4 msk  riven pepparrot
2 msk  smör

Sås

2   schalottenlökar
3 dl  vispgrädde
3 msk  konc kalvfond på flaska
1 msk  dijonsenap
1/2 dl  hackad gräslök
2 dl  mousserande vin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Gott men senapen tar över smaken för mycket. Jag gjorde såsen på vitt vin eftersom jag inte hade något mousserande vin och den blev jättegod.

Sofia

2007-02-03

Håller med! Mycket gott - lyckat som nyårssupéns huvudrätt! Dock tog använde jag Dijonsenap inuti fläskfilén och det blev något för mycket senapssmak enligt mitt tycke, men gästerna tyckte att det smakade himmelskt!

Julia

2006-01-05

Fantastiskt gott. Mina vänner har pratat om denna rätt i flera månader. Prova!

Elisabeth

2004-01-08

Testa liknande recept

Rostbiffbookmaker
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskfilé i senapssås med sockerärter och rädisor
Betyg 4.3 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marinerad fläskfilé med pepparrot
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt fläsk, rostade rotfrukter och senapssky
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spättarullar med pepparrot och rödbetor
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Italiensk fylld filé
Betyg 3.7 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga