Pepparrotsfylld filé med champagnesås
Vällagad varmrätt med distinkta smaker av pepparrot och fransk senap. Den fyllda fläskfilén serveras med en krämig gräslök- och dijonsås som får extra sting av mousserande vin.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999
Ingredienser
8 portioner
2 fläskfiléer (à ca 600 g)
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 1/2 msk fransk senap
4 msk riven pepparrot
2 msk smör
Sås
2 schalottenlökar
3 dl vispgrädde
3 msk konc kalvfond på flaska
1 msk dijonsenap
1/2 dl hackad gräslök
2 dl mousserande vin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott men senapen tar över smaken för mycket. Jag gjorde såsen på vitt vin eftersom jag inte hade något mousserande vin och den blev jättegod.
Sofia
2007-02-03Håller med! Mycket gott - lyckat som nyårssupéns huvudrätt! Dock tog använde jag Dijonsenap inuti fläskfilén och det blev något för mycket senapssmak enligt mitt tycke, men gästerna tyckte att det smakade himmelskt!
Julia
2006-01-05Fantastiskt gott. Mina vänner har pratat om denna rätt i flera månader. Prova!
Elisabeth
2004-01-08