Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Pepparrotsfylld filé med champagnesås

Vällagad varmrätt med distinkta smaker av pepparrot och fransk senap. Den fyllda fläskfilén serveras med en krämig gräslök- och dijonsås som får extra sting av mousserande vin.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa köttet genom att skära bort hinnorna. Skär ett djupt snitt på längden efter hela filén och vik upp den. Krydda köttet med salt och peppar. Bred på senapen och strö över pepparroten. Vik ihop filén och fäst med tandpetare.
  2. Bryn filén runt om i smör i en stor stekpanna. Lägg upp köttet på ett ugnssäkert fat. Sätt genast in det i kylen.
  3. Sås: Skala och hacka löken. Koka den i grädde, kalvfond och senap, utan lock i ca 5 minuter.
  4. Vid serveringen: Sätt ugnen på 200°C. Stek köttet i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ta bort tandpetarna. Skär köttet i bitar.
  5. Värm såsen och rör ner gräslöken. Vispa i vinet precis vid serveringen och servera såsen skummig med köttet. Och gärna med lite extra pepparrot.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 fläskfiléer (à ca 600 g)
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 1/2 msk fransk senap
  • 4 msk riven pepparrot
  • 2 msk smör
Sås
  • 2 schalottenlökar
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk konc kalvfond på flaska
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 2 dl mousserande vin
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer