Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pepparotssoppa med hamburgerkött

God och mustig soppa på köttbuljong, potatis, broccoli, hamburgerkött och färskost med pepparrotssmak. Denna lättlagade och enkla peppatrotssoppa med hamburgerkött serveras tillsammans med bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp buljongen i en gryta, stor nog för soppkok. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Lägg potatis och broccoli i grytan och låt koka under lock ca 10 min.
  2. Vispa soppan slät med en visp eller mixa med mixerstav. Rör i osten och smaka av med salt och peppar. Strimla hamburgerköttet. Låt var och en toppa sin sopptallrik med strimlat hamburgerkött. Servera bröd till soppan och gärna en glasspinne som dessert.

Tips

Vill man ha en helt slät soppa kan potatis och broccoli lyftas upp med en hålslev och sedan finfördelas med lite av buljongen i en matberedare. Häll tillbaka moset i grytan. Låt koka upp och tillsätt ost och kryddor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l köttbuljong (tärning + vatten)
  • 3 potatisar
  • 500 g broccolibuketter
  • 1 burk färskost med pepparrotssmak (à ca 100 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 förp rökt hamburgerkött (à 135 g)
Lägg till i inköpslistan