Pepparkakssnittar med ost och fikon

Betyg 3.4 av 5.23 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Pepparkakssnittar med ost och fikon

Tröttnat på pepparkakor med ädelost till glöggen? Prova då att rosta mjuk pepparkaka och toppa med två sorters ostar, fikon eller aprikosmarmelad och strössla över knapriga pistagenötter. Klart för glöggmys!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Pepparkakssnittar med ost och fikon

Ingredienser

8 portioner
1 köpt (eller hemgjord) mjuk pepparkaka (à ca 350 g)
100 g ädelost
100 g taleggio-ost
2 färska fikon
2 msk flytande honung
2 msk aprikosmarmelad
1/2 dl hackade pistagenötter

Gör så här

00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Har bjudit på dessa flera gånger. Alltid väldigt uppskattat. Gott.

    Ulla-britt

  • Åt detta hos grannen ikväll. Toppengott!

    Cris

  • Lockande! Ska prova på luciafesten.

    Elisabeth

Testa liknande recept

Pepparkaksbakelse med ädelost och fikon
Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pepparkaksfikon med ädelost och honung
Betyg 3.4 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Snabbvarvad julcoupe
Betyg 3.1 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Rostad pepparkaka med brie och tryffelhonung
Betyg 4.4 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pepparkakspannacotta
Betyg 3.5 av 5.36 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pepparkakstarte med ädelost och portvinskokta fikon
Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad