Pepparkakskladdkaka med skumtomtefrosting

Kladdkaka med klassiska julkryddor som nejlika, kanel och ingefära. Självklart också rejält med kakao för en härlig chokladsmak. För extra mycket julkänsla toppa gärna kakan med frosting gjord av skumtomtar och vispgrädde och några extra skumtomtar.
Samarbete med:
Cloetta

Ingredienser
12 bitar
Frosting
1 förp Cloetta juleskum (à 100 g)
3 dl vispgrädde
Kladdkaka
200 g smör
1 tsk mald kanel
1 tsk malen nejlika
1 tsk malen ingefära
4 dl strösocker
2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 krm salt
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar ca 150 g)
Topping
extra Cloetta juleskum
chokladgodis
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, smör och laktosfria godis till servering.
Näringsvärdet är beräknat per bit utan skumtomtar och chokladgodis till servering.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1913 KJ / 457 kCal
Fett27 g
Salt0.5 g
Kolhydrater46 g
Protein6 g
Kommentarer