UNDER 30 MIN | Medel

Pepparkakshuslim

Att sätta ihop ett pepparkakshus är ibland svårt – och ibland superlätt. Med detta pepparkakshuslim kommer du dock alltid att lyckas. Limmet till pepparkakshuset görs enkelt av socker, vatten och glykos. Koka ihop limmet till huset i en stekpanna och sätt ihop väggar och tak till huset direkt så kommer det hålla ihop fint.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ingredienserna i en liten stekpanna till 160°C eller ca 5 minuter.
  2. Doppa pepparkakorna i varmt lim, sätt ihop delarna och låt svalna och stelna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Det går bra att värma limmet igen i stekpanna eller i mikrovågsugn.
En sats lim räcker till ett klassiskt rektangulärt pepparkakshus.

Ingredienser

Portioner: 1 dl
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 msk glykos