Pepparbakad karré med plommon- och ingefärssås

Betyg 4.5 av 5.31 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Pepparbakad karré med plommon- och ingefärssås

Smaksätt karrén på kinesiskt vis med kanel, chili och ingefära. Den söta plommonsåsen passar utmärkt med det salta och kryddiga köttet. Servera med haricot verts eller vaxbönor och ris.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Pepparbakad karré med plommon- och ingefärssås

Ingredienser

4 portioner
1 tsk chiliflakes
2 tsk malen kanel
1/2 msk salt
1/2 msk nymalen svartpeppar
1 kg fläskkarré i bit
1 msk rapsolja
8 färska plommon

Ingefärssås

2 msk japansk soja
1 1/2 msk riven ingefära
1 1/2 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
1 msk asiatisk fisksås
1 dl strösocker

Bönor

400 g färska bönor (t ex haricot verts eller vaxbönor)
sesamolja
sesamfrön

Till servering

koriander
kokt ris

Gör så här

04:00:00
00:50:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Blir alltid bra.

    Jonas

  • Så gott!

    Malin

  • Mycket god

    Mats

Näringsvärde per portion

Energi3547 KJ / 851 kCal
Fett35 g
Salt7.5 g
Kolhydrater78 g
Protein52 g

Testa liknande recept

  • Karré med plommonsås
    Betyg 4.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gräddkokt brysselkål med kyckling
    Betyg 3.7 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Plommonmarmelad
    Betyg 4.5 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 26 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Plommonsylt i ugn med kardemumma
    Betyg 4.7 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad