Peppar- och ingefärsglaserade revbensspjäll

Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Peppar- och ingefärsglaserade revbensspjäll

Underbara peppar- och ingefärsglaserade revbensspjäll! Heta och kryddiga smaker som gör succé på julbordet. Pepparblandningen, ingefäran och honungen är perfekta till revbensspjällen.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Peppar- och ingefärsglaserade revbensspjäll

Ingredienser

10 portioner
2 1/2 kg tjocka revbensspjäll
6 lagerblad
1 msk rosépeppar (hela korn)
1 msk grönpeppar (hela korn)
1 msk svartpeppar (hela korn)
1 msk kryddpeppar (hela korn)
ev 1 1/2 msk sechuanpeppar (hela korn)
1 l vatten (till pepparavkoket)
1 bit färsk ingefära (à 100 g)
2 dl honung

Gör så här

01:30:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Har kört med detta recept i flera år på julbordet, en favorit, men jag gör utan sechuanpeppar.

    Sara

  • Jättegott! Vi hade det istället för julbord julen 2007. Uppskattat av både vuxna o barn.

    Anneli

  • Kan jag använda fläskkarré i st.f. tjocka spjäll? Karr´en bllir ju magrare vilket passar bra till allt det andra feta på julbordet. Ska receptet (tillagningstiden) ändras i så fall?

    Björn

Testa liknande recept

  • Grymma kamben
    Betyg 2.9 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Revbensspjäll med ingefära
    Betyg 2.7 av 5.51 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Martins marockanska revbensspjäll
    Betyg 3.3 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lågtempererade revben i ugn
    0 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Revbensspjäll med kumquats
    Betyg 3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad