Peperonata

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1
Peperonata

Peperonata är en slags kompott eller röra på paprika, lök, olivolja och vinäger som kan serveras som tillbehör till både fisk- och kötträtter. Välj paprikor i olika färger så blir peperonatan vackert färgglad och inbjudande.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 1996

Peperonata

Ingredienser

4 portioner
1 kg  röd och gul paprika (blandat)
3   schalottenlökar
4/5 dl  olivolja
2 tsk  röd vinäger
salt
grovmalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Det var ett tag sedan jag åt peperonatan... det smakade som jag hade väntat mig... Tack1

Pierluigi

2016-04-17

Testa liknande recept

Romesco
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frittata med rotfrukter oregano och fetaost
Betyg 3.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Risotto med sparris och grillad paprika
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pastasås med paprika och ricotta
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Caponata
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad paprika- och kaprisröra
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga