Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Peperonata

Peperonata är en slags kompott eller röra på paprika, lök, olivolja och vinäger som kan serveras som tillbehör till både fisk- och kötträtter. Välj paprikor i olika färger så blir peperonatan vackert färgglad och inbjudande.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela paprikorna i halvor och ta bort kärnhusen. Skålla dem i kokande vatten, kyl och dra sedan av skalet.
  2. Skär paprikan i breda strimlor. Skala och hacka löken fint. Fräs den en kort stund med oljan i en kastrull. Lägg sedan i paprikan och sjud sakta under lock i ca 5 minuter.
  3. Häll i vinägern, krydda med salt och svartpeppar och vänd runt. Låt svalna före servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg röd och gul paprika (blandat)
  • 3 schalottenlökar
  • 0,8 dl olivolja
  • 2 tsk röd vinäger
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer