Peperonata

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Peperonata

Peperonata är en slags kompott eller röra på paprika, lök, olivolja och vinäger som kan serveras som tillbehör till både fisk- och kötträtter. Välj paprikor i olika färger så blir peperonatan vackert färgglad och inbjudande.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 1996

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

4 portioner
1 kg röd och gul paprika (blandat)
3 schalottenlökar
4/5 dl olivolja
2 tsk röd vinäger
salt
grovmalen svartpeppar

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Det var ett tag sedan jag åt peperonatan... det smakade som jag hade väntat mig... Tack1

    Pierluigi

Testa liknande recept

  • Romesco
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostad majssalsa med koriander
    Betyg 3.2 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pastasås med paprika och ricotta
    Betyg 3.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Caponata
    Betyg 3.7 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad