Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Aubergine och röd pestopasta

Aubergine och röd pestopasta är en god smakrik pasta som är ett utmärkt vegetariskt alternativ. Tillaga vitlök, citronskal, chilipeppar, aubergine och basilika. Blanda med röd pesto, pasta och krydda med svartpeppar och servera.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala auberginerna randiga, dvs låt en del skal vara kvar, och skär dem i skivor. Strö salt över. Låt dem ligga ca 30 min och dra ut vätska. Skölj och torka av skivorna.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Hetta upp hälften av oljan i en panna och pressa ner vitlöken. Tillsätt citronskal och krossad chilipeppar. Fräs ett par min. Tillsätt aubergine och basilika och fräs ytterligare 3-4 min.
  4. Blanda ner den väl avrunna pastan. Häll i resten av oljan, rör ner peston och mal rikligt med svartpeppar över. Blanda väl och servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 auberginer
  • 2 tsk salt
  • ca 300 g penne (pasta)
  • 4 msk olivolja eller rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 torkad röd chilipeppar utan frön
  • 1 msk hackad basilika
  • 3 msk röd pesto
  • svartpeppar
  • ev bröd till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?