Pelle Janzon

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Pelle Janzon

Pelle Janzon är en klassisk och elegant förrätt där tunna skivor oxfilé samsas med rå äggula och smörstekt bröd. Enkel, otroligt god och full av smak – en tidlös favorit för finsmakaren!

Pelle Janzon

Ingredienser

2 portioner
1/2 rödlök
1/2 kruka gräslök
2 skivor vitt bröd
2 msk smör
100 - 150 g oxfilé (gärna mittbit)
1 msk olivolja
50 g löjrom (gärna svensk)
2 äggulor
nymalen svartpeppar
flingsalt
2 citronklyftor
ev spritspåse

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1565 KJ / 374 kCal
Fett21 g
Salt2.7 g
Kolhydrater18 g
Protein28 g

Testa liknande recept

Grillad oxfilé
Betyg 4.9 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Helstekt oxfilé
Betyg 4.1 av 5.205 personer har röstat
Receptet har 36 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pâte à choux - tre varianter
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Oxfilé tournedos
Betyg 4.6 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Carpaccio
Betyg 4.7 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Helstekt pepparfilé
Betyg 4 av 5.87 personer har röstat
Receptet har 27 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad