Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pavlovatårta

Fullkomligt underbar Pavlovatårta med en krispig botten täckt av tjock vispad grädde och fräscha bär; hallon, jordgubbar och blåbär. Somrigt, sött och bedårande.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150 °C.
  2. Vispa äggvitorna i en torr, ren och helst rundbottnad skål till hårt fast skum. Tillsätt ättiksprit.
  3. Blanda socker, vaniljsocker och majsstärkelse. Vänd ner blandningen i vitorna. Rör inte för mycket.
  4. Bre ut smeten i en välsmord, rund form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter (för 8 bitar).
  5. Grädda bottnen på galler i nedre delen av ugnen ca 1 1/4 timme. Låt bottnen kallna. Lossa kanten på formen försiktigt och därefter bottenplattan.
  6. Vispa grädden tjock. Bre den över bottnen. Garnera med frukt och bär.

För alla

Tårtan innehåller ägg men är fri från gluten.
Gör mjölkfri: använd t ex mjölkfria gräddalternativet Imat från Oatly med 2 uppblötta gelatinblad så att den blir vispbar, eller använd mjölkfri glass i stället för grädde.

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
  • 4 äggvitor
  • 1 tsk ättiksprit (12%)
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena)
Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 l hallon, jordgubbar och blåbär
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?