Pavlovatårta

Betyg 2.8 av 5.
31 personer har röstat
2
Pavlovatårta

Fullkomligt underbar Pavlovatårta med en krispig botten täckt av tjock vispad grädde och fräscha bär; hallon, jordgubbar och blåbär. Somrigt, sött och bedårande.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005

Pavlovatårta

Ingredienser

8 bitar
4   äggvitor
1 tsk  ättiksprit (12%)
2 dl  socker
1 tsk  vaniljsocker
1 tsk  majsstärkelse (Maizena)

Garnering

3 dl  vispgrädde
1/2 l  hallon, jordgubbar och blåbär

För alla

Tårtan innehåller ägg men är fri från gluten.
Gör mjölkfri: använd t ex mjölkfria gräddalternativet Imat från Oatly med 2 uppblötta gelatinblad så att den blir vispbar, eller använd mjölkfri glass i stället för grädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt enkel att göra, och riktigt god! Tips är dock att använda bakplåtspapper i springformen, smörja ordentligt räckte inte riktigt för att den inte skulle fastna. Men supergod och uppskattades av födelsedagsbarnet!

Julia

2016-03-25

Kul och lite annorlunda tårta. Gjorde stor succé på jobbfikat. Viktigt med bra kvalité på bären då det är dom som sätter smaken på bakelsen. Gör dig ej besvär om du inte är förtjust i grädde.

Peter

2005-08-23

Testa liknande recept

Tysk fruktkräm
Betyg 3.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pavlova
Betyg 4.2 av 5.
224 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vit chokladmoussetårta med sommarbär
Betyg 3.4 av 5.
166 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri midsommartårta
Betyg 3.5 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Midsommartårta med maräng
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marängkrans med dulce de leche och banan
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga