Pavlovatårta
Fullkomligt underbar Pavlovatårta med en krispig botten täckt av tjock vispad grädde och fräscha bär; hallon, jordgubbar och blåbär. Somrigt, sött och bedårande.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005
Ingredienser
8 bitar
4 äggvitor
1 tsk ättiksprit (12%)
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
Garnering
3 dl vispgrädde
1/2 l hallon, jordgubbar och blåbär
För alla
Tårtan innehåller ägg men är fri från gluten.
Gör mjölkproteinfri: använd t ex mjölkfria gräddalternativet Imat från Oatly med 2 uppblötta gelatinblad så att den blir vispbar, eller använd mjölkfri glass i stället för grädde.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt enkel att göra, och riktigt god! Tips är dock att använda bakplåtspapper i springformen, smörja ordentligt räckte inte riktigt för att den inte skulle fastna. Men supergod och uppskattades av födelsedagsbarnet!
Julia
2016-03-25Kul och lite annorlunda tårta. Gjorde stor succé på jobbfikat. Viktigt med bra kvalité på bären då det är dom som sätter smaken på bakelsen. Gör dig ej besvär om du inte är förtjust i grädde.
Peter
2005-08-23