UNDER 30 MIN | Enkel

Ugnsbakad gröt med mandel och honung

Har du provat att göra ugnsbakad gröt någon gång? Det är riktigt gott och perfekt när du vill ha en mättande frukost eller ett lyxigt mellanmål! Prova denna smarriga variant av bakad gröt i ugn med mandel, honung och knaprig granola.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Smält kokosfett och blanda ner honung och äppelmust. Tillsätt kokosfettblandningen i de torra ingredienserna tillsammans med ägget och blanda väl.
  4. Fördela i smorda, ugnssäkra portionsformar.
  5. Baka i mitten av ugnen i ca 20-25 min, tills gröten har fått fin färg.
  6. Topping: Blanda ihop granola och honung. Strö granolan över gröten vid servering och toppa med färska bär.

För alla

Kontrollera noga innehållet i granolan.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Recept och bild i samarbete med AXA.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl granola (gärna kakao, mandel och blåbär)
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 2 dl steel cut oats havre
  • 1/2 dl kokosflingor
  • 2 krm salt
  • 1/2 dl grovhackad mandel
  • 2 msk kokosfett
  • 2 msk honung
  • 4 dl äppelmust
  • 1 ägg
Topping
  • 1 dl granola
  • 2 msk honung
  • gärna färska bär (t ex blåbär)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2072 kJ / 495 kCal