Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Paté med svamp och konjak

Lättlagad och lyxig paté med svamp och konjak som passar perfekt på bland annat julbordet. Denna ljuvliga paté med leverpastej, blandfärs, kantareller och krossade enbär kommer inte att göra dig besviken.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och finhacka löken. Låt kantarellerna rinna av väl och grovhacka dem.
  3. Fräs lök och kantareller i matfettet tills den vätska som bildats kokat bort.
  4. Arbeta samman köttfärs, pastej, kvarg och ägg till en smidig smet i en matberedare. Tillsätt majsstärkelse, salt och kryddor.
  5. Blanda ner svamp- och lökblandningen för hand så att inte svampen finfördelas alltför mycket. Smaksätt med konjak.
  6. Smörj en liten patéform eller en liten vanlig avlång bakform som rymmer 6-7 dl (för 10 port). Fyll formen med smeten och strö över krossade enbär. Jämna till ytan.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 liten gul lök
  • 1 burk kantareller (à ca 200 g)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 250 g blandfärs
  • 250 g glutenfri leverpastej
  • 1 dl kvarg
  • 1 ägg
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm malda kryddnejlikor
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk konjak
  • smör eller margarin till formen
  • 5 krossade enbär att strö över
Lägg till i inköpslistan