Paté med svamp och konjak

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
2
Paté med svamp och konjak

Lättlagad och lyxig paté med svamp och konjak som passar perfekt på bland annat julbordet. Denna ljuvliga paté med leverpastej, blandfärs, kantareller och krossade enbär kommer inte att göra dig besviken.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

Paté med svamp och konjak

Ingredienser

10 portioner
1 liten gul lök
1 burk kantareller (à ca 200 g)
1 msk smör eller margarin
250 g blandfärs
250 g glutenfri leverpastej
1 dl kvarg
1 ägg
1 msk majsstärkelse
1/2 tsk salt
1 krm malda kryddnejlikor
1 krm svartpeppar
2 msk konjak
smör eller margarin till formen
5 krossade enbär att strö över

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Ska det vara torkade enbär?

Susanne

2020-12-12

Hej Susanne! Ja, precis, det ska vara torkade enbär. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-12-16

En lättlagad paté som gör succé på julbordet. Serveras med hemlagad cumberlandsås och cornichons

Gunnel

2005-11-25

Testa liknande recept

Endive med konjakspastej
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Endive med konjaksspetsad leverpastej
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörstekta kantareller
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kantarellpesto
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tigermousse
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kantareller på rödlöksbädd
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga