Paté med svamp och konjak
Lättlagad och lyxig paté med svamp och konjak som passar perfekt på bland annat julbordet. Denna ljuvliga paté med leverpastej, blandfärs, kantareller och krossade enbär kommer inte att göra dig besviken.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000
Ingredienser
10 portioner
1 liten gul lök
1 burk kantareller (à ca 200 g)
1 msk smör eller margarin
250 g blandfärs
250 g glutenfri leverpastej
1 dl kvarg
1 ägg
1 msk majsstärkelse
1/2 tsk salt
1 krm malda kryddnejlikor
1 krm svartpeppar
2 msk konjak
smör eller margarin till formen
5 krossade enbär att strö över
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ska det vara torkade enbär?
Susanne
2020-12-12Hej Susanne! Ja, precis, det ska vara torkade enbär. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-12-16En lättlagad paté som gör succé på julbordet. Serveras med hemlagad cumberlandsås och cornichons
Gunnel
2005-11-25