Paté med svamp och konjak

4
2
Paté med svamp och konjak

Lättlagad och lyxig paté med svamp och konjak som passar perfekt på bland annat julbordet. Denna ljuvliga paté med leverpastej, blandfärs, kantareller och krossade enbär kommer inte att göra dig besviken.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

Paté med svamp och konjak

Ingredienser

10 portioner
1 liten gul lök
1 burk kantareller (à ca 200 g)
1 msk smör eller margarin
250 g blandfärs
250 g glutenfri leverpastej
1 dl kvarg
1 ägg
1 msk majsstärkelse
1/2 tsk salt
1 krm malda kryddnejlikor
1 krm svartpeppar
2 msk konjak
smör eller margarin till formen
5 krossade enbär att strö över

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Susanne

2020-12-12

Ska det vara torkade enbär?

Redaktionen ICAse

2020-12-16

Hej Susanne! Ja, precis, det ska vara torkade enbär. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Gunnel

2005-11-25

En lättlagad paté som gör succé på julbordet. Serveras med hemlagad cumberlandsås och cornichons