Paté med svamp och konjak

Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Paté med svamp och konjak

Lättlagad och lyxig paté med svamp och konjak som passar perfekt på bland annat julbordet. Denna ljuvliga paté med leverpastej, blandfärs, kantareller och krossade enbär kommer inte att göra dig besviken.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

Paté med svamp och konjak

Ingredienser

10 portioner
1 liten gul lök
1 burk kantareller (à ca 200 g)
1 msk smör eller margarin
250 g blandfärs
250 g glutenfri leverpastej
1 dl kvarg
1 ägg
1 msk majsstärkelse
1/2 tsk salt
1 krm malda kryddnejlikor
1 krm svartpeppar
2 msk konjak
smör eller margarin till formen
5 krossade enbär att strö över

Gör så här

00:50:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Ska det vara torkade enbär?

    Susanne

    Hej Susanne! Ja, precis, det ska vara torkade enbär. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • En lättlagad paté som gör succé på julbordet. Serveras med hemlagad cumberlandsås och cornichons

    Gunnel

Testa liknande recept

  • Endive med konjakspastej
    Betyg 1 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Endive med konjaksspetsad leverpastej
    Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tigermousse
    Betyg 3.4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Chokladglass med italienska kex
    Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad