Förrätt à la napoleonbakelse
Förrätt à la napoleonbakelse är en uppskattad och god förrätt som passar alla åldrar. Varva smördegsplattorna med en god färskoströra och lax i flera lager innan du skär bakelsen i trianglar. Servera sallad till napoleonbakelserna.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2000
Ingredienser
6 portioner
1 paket kyld smördeg (à 275 g)
1 ägg
1 msk fänkålsfrön
1 tsk gourmetsalt
200 g naturell färskost
1/2 dl vispgrädde
nymalen peppar (från kvarnen)
150 g rökt lax
1/2 kruka basilikablad
150 g blandade salladsblad
3 msk olivolja
1 msk vinäger (gärna lagrad)
salt
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 6 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Detta kommer jag att göra igen, det var jättegott. Men jag gjorde bara två lager smördeg, hade lax emellan och överst.
Gunnel
2008-01-07Jättegott! Gjorde även med skinka istället för lax; Uppskattat bland barnen.
Helene
2006-01-02