Förrätt à la napoleonbakelse | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Förrätt à la napoleonbakelse

Förrätt à la napoleonbakelse är en uppskattad och god förrätt som passar alla åldrar. Varva smördegsplattorna med en god färskoströra och lax i flera lager innan du skär bakelsen i trianglar. Servera sallad till napoleonbakelserna.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 6 portioner.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär ut en fyrkant som är ca 25 x 25 cm. Dela den i 3 avlånga bitar. Picka dem med en gaffel.
  3. Lägg smördegsbitarna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Vispa upp ägget och pensla smördegen med det. Strö över gourmetsalt och fänkålsfrön.
  4. Grädda i ugnen på mellersta falsen i ca 10 minuter till fin gyllene yta. Låt svalna.
  5. Blanda färskosten med grädden och lite nymalen peppar.
  6. Bre ut färskostblandningen på 2 av skivorna, jämnt ut till kanterna. Täck sedan med laxskivorna och basilikabladen.
    Lägg ihop bottnarna och avsluta sedan med den tredje smördegsbiten överst. Skär "bakelsen" tvärs över i 6 lika delar, använd gärna en tandad brödkniv.
  7. Blanda salladen luftigt i en skål med oljan och vinägern. Smaka av med salt och peppar. Arrangera salladen i fina högar på tallrikarna och avsluta med att lägga på "smördegsbakelserna".

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 paket kyld smördeg (à 275 g)
  • 1 ägg
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 tsk gourmetsalt
  • 200 g naturell färskost
  • 1/2 dl vispgrädde
  • nymalen peppar (från kvarnen)
  • 150 g rökt lax
  • 1/2 kruka basilikablad
  • 150 g blandade salladsblad
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vinäger (gärna lagrad)
  • salt
Lägg till i inköpslistan