Förrätt à la napoleonbakelse

31
2
Förrätt à la napoleonbakelse

Förrätt à la napoleonbakelse är en uppskattad och god förrätt som passar alla åldrar. Varva smördegsplattorna med en god färskoströra och lax i flera lager innan du skär bakelsen i trianglar. Servera sallad till napoleonbakelserna.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2000

Förrätt à la napoleonbakelse

Ingredienser

6 portioner
1 paket kyld smördeg (à 275 g)
1 ägg
1 msk fänkålsfrön
1 tsk gourmetsalt
200 g naturell färskost
1/2 dl vispgrädde
nymalen peppar (från kvarnen)
150 g rökt lax
1/2 kruka basilikablad
150 g blandade salladsblad
3 msk olivolja
1 msk vinäger (gärna lagrad)
salt

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 6 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Gunnel

2008-01-07

Detta kommer jag att göra igen, det var jättegott. Men jag gjorde bara två lager smördeg, hade lax emellan och överst.

Helene

2006-01-02

Jättegott! Gjorde även med skinka istället för lax; Uppskattat bland barnen.