Förrätt à la napoleonbakelse

Betyg 3 av 5.
31 personer har röstat
2
Förrätt à la napoleonbakelse

Förrätt à la napoleonbakelse är en uppskattad och god förrätt som passar alla åldrar. Varva smördegsplattorna med en god färskoströra och lax i flera lager innan du skär bakelsen i trianglar. Servera sallad till napoleonbakelserna.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2000

Förrätt à la napoleonbakelse

Ingredienser

6 portioner
1   paket kyld smördeg (à 275 g)
1   ägg
1 msk  fänkålsfrön
1 tsk  gourmetsalt
200 g  naturell färskost
1/2 dl  vispgrädde
nymalen peppar (från kvarnen)
150 g  rökt lax
1/2   kruka basilikablad
150 g  blandade salladsblad
3 msk  olivolja
1 msk  vinäger (gärna lagrad)
salt

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 6 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Detta kommer jag att göra igen, det var jättegott. Men jag gjorde bara två lager smördeg, hade lax emellan och överst.

Gunnel

2008-01-07

Jättegott! Gjorde även med skinka istället för lax; Uppskattat bland barnen.

Helene

2006-01-02

Testa liknande recept

Grillad mortadella med pistagecrème
Betyg 3.2 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingfiléer i marinad med grön sås
Betyg 4.1 av 5.
56 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bruschetta med marinerad kronärtskocka och parmaskinka
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostskålar rosé
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fänkålskryddade laxspett
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och basilikabruschetta
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga