Pastel de nata med saffran

Pastel de nata är ett populärt portugisiskt bakverk där frasig smördeg fylls med en len, söt äggkräm. Här har vi gjort en julig variant på de små bakelserna och smaksatt fyllningen med saffran!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Ingredienser
10 st
skalet av 1 citron
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 förp saffran (à 1/2 g)
1 kanelstång
5 äggulor
1 msk majsstärkelse
1 förp kyld smördeg (à 250 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rektangulär smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi901 KJ / 215 kCal
Fett14 g
Salt0.1 g
Kolhydrater19 g
Protein4 g
Kommentarer