Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pastejmousse på toast

Pastejmousse på toast är perfekt mingelmat till festen. Brödet steks i smör för extra smak och toppas sedan med moussen och körvel. Pastejmoussen görs med fördel dagen innan för extra snabb tillagning på festdagen!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa lantpaté till en slät puré i en matberedare. Tillsätt grädde och rumsvarmt smör. Mixa till en mousse. Smaka av med rött portvin, salt och nymalen vitpeppar.
  2. Tryck ut små rundlar av formbröd och stek dem i smör. Forma små "ägg" av moussen och lägg på toasten.
  3. Toppa med en fikon- eller lökmarmelad. Dekorera med körvel eller annat kryddgrönt.

Ingredienser

Portioner: 25 st
  • 150 g lantpaté
  • 3 msk grädde
  • 40 g rumsvarmt smör
  • 2 msk rött portvin
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • smör till stekning
  • lök- eller fikonmarmelad
  • körvel eller annat kryddgrönt till dekoration
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?