Pastasoppa med pancetta och grönkål

Värmande pastasoppa med salt pancetta och grönkål, en lättlagad vardagsfavorit där även palsternacka gömmer sig. Servera gärna med en bit bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2025

Ingredienser
4 portioner
1 förp tärnad rökt pancetta (à 160g)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 palsternackor (ca 300 g)
2 msk olivolja
1 tsk torkad rosmarin
14 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
200 g kort pasta gärna Campanelle eller Mafalda corta
ca 200 g färsk grönkål
salt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2099 KJ / 506 kCal
Fett22 g
Salt4 g
Kolhydrater54 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer