Pastasoppa med pancetta och grönkål

Värmande pastasoppa med salt pancetta och grönkål, en lättlagad vardagsfavorit där även palsternacka gömmer sig. Servera gärna med en bit bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2025

Ingredienser
4 portioner
1 förp tärnad rökt pancetta (à 160g)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 palsternackor (ca 300 g)
2 msk olivolja
1 tsk torkad rosmarin
14 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
200 g kort pasta gärna Campanelle eller Mafalda corta
ca 200 g färsk grönkål
salt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2099 KJ / 506 kCal
Fett22 g
Salt4 g
Kolhydrater54 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
10 stJag smakade upp den med lite extra kryddor, den blev jättegod. Maken vill gärna ha den fler gånger.
Margareta
Jag tycker den här har oförtjänt dåligt betyg, speciellt avseende de kommentarer som hittar om bristande teknisk kunskap gällande tillagningen. Generellt sett är jag inget större fan av soppa men denna kan jag göra igen, bytte förvisso ut pancetta mot bacon och hade i chili och ingefära. Oavsett, helt okay! Billig och lättlagad, rekommenderar att testa om inte annat.
Viktor
Stabbigt. Nä. Denna gör vi inte igen. La till jordnötter för lite tuggmotstånd
Christian
Smaklös
Magnus
Det gick att äta, men vi kommer inte att laga den igen.
Jenny
Lite smaklöst och trist och alldeles för mycket grönkål. Pancettan var det enda som lyfte soppan något!
Marit
Tråkig och inte speciellt god tyvärr.
Julia
Enkel och god vardagssoppa. Kanske att man skulle ha lite mer kryddor. Jag hade inte problem med att palsternackan kokade sönder men tänker att man kanske inte behöver röra så mycket som det står i receptet.
Rikard
Jättegod! Smakerna från palsternackan, rosmarin och pancettan passar bra ihop. En mumsig höstsoppa!
Hannah
Faktiskt inget bra recept alls. Palsternackan gav en för söt bismak och kokade dessutom sönder så att det blev en grötig, obehaglig konsistens.
Patrik