Grönkålsgryta

6
0
Grönkålsgryta

Denna smaskiga grönkålsgryta tillagas relativt enkelt och sedan serverar du grytan med stekta bitar av fetaost. Grytans fina smak och färg kommer från grönkål, koriander, gurkmeja och grädde.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005

Grönkålsgryta

Ingredienser

4 portioner
1 kg grönkål (1 kg färsk motsvarar ca 500 g fryst)
olja till stekning
1 tsk svartpeppar
2 krm malen koriander
2 krm gurkmeja
2 dl vatten
1 dl grädde
salt
200 - 300 g fetaost i bit
vetemjöl

För alla

Grytan är fri från ägg men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör glutenfri: vänd osten i glutenfri mjölblandning eller PO-fiber i stället för vetemjöl.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt gräddalternativ, t ex Oatly. Byt fetaosten mot tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2480 KJ / 590 kCal
Fett 27 g
Läs mer om näringsvärden