Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grönkålsgryta

Denna smaskiga grönkålsgryta tillagas relativt enkelt och sedan serverar du grytan med stekta bitar av fetaost. Grytans fina smak och färg kommer från grönkål, koriander, gurkmeja och grädde.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort den grova stjälken på grönkålen och skölj noggrant i flera vatten. Grovhacka kålen.
  2. Värm olja i en kastrull och fräs kryddorna utan att de bränns. Tillsätt vatten och grönkål. Låt koka minst 30 minuter under lock. Tillsätt mer vatten om det kokar torrt.
  3. När kålen är mjuk, tillsätt grädden och låt koka upp. Smaka av med salt, men tänk på att fetaosten tillför sälta.
  4. Torka av fetaosten och vänd den i vetemjöl. Värm olja i en stekpanna. Stek osten på båda sidor tills den får fin färg. Servera grytan på tallrikar och smula/bryt osten ovanpå, alternativt blanda ner den i grytan i bitar.

För alla

Grytan är fri från ägg men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör glutenfri: vänd osten i glutenfri mjölblandning eller PO-fiber i stället för vetemjöl.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt gräddalternativ, t ex Oatly. Byt fetaosten mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg grönkål (1 kg färsk motsvarar ca 500 g fryst)
  • olja till stekning
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 krm malen koriander
  • 2 krm gurkmeja
  • 2 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • salt
  • 300 g fetaost i bit
  • vetemjöl
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2480 kJ / 590 kCal
Fett: 27 g
Läs mer om näringsvärden