Grönkålsgryta

Betyg 1.3 av 5.
7 personer har röstat
0
Grönkålsgryta

Denna smaskiga grönkålsgryta tillagas relativt enkelt och sedan serverar du grytan med stekta bitar av fetaost. Grytans fina smak och färg kommer från grönkål, koriander, gurkmeja och grädde.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005

Grönkålsgryta

Ingredienser

4 portioner
1 kg  grönkål (1 kg färsk motsvarar ca 500 g fryst)
olja till stekning
1 tsk  svartpeppar
2 krm  malen koriander
2 krm  gurkmeja
2 dl  vatten
1 dl  grädde
salt
200 - 300 g  fetaost i bit
vetemjöl

För alla

Grytan är fri från ägg men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör glutenfri: vänd osten i glutenfri mjölblandning eller PO-fiber i stället för vetemjöl.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt gräddalternativ, t ex Oatly. Byt fetaosten mot tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2480 KJ / 590 kCal
Fett27 g

Testa liknande recept

Långkål
Betyg 3.8 av 5.
47 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lax- och grönkålspaj
Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grönkålssoppa med frikadeller
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Baconstuvad grönkål med köttbullar
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rostad blom- och grönkål
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönkål- och parmesanchips
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga