Pastarullar med färskost och skinka

Betyg 4.6 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Pastarullar med färskost och skinka

Utomordentligt spännande är dessa pastarullar med färskost och skinka. Kokta lasagneplattor med en gudomlig röra av philadelphiaost, skinka och kajennpeppar. Festliga och enkla rullar med en frisk gurksallad.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2001

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

4 portioner
12 lasagneplattor
100 g rökt skinka
200 g färskost
2 krm salt
1 tsk oregano
1 krm kajennpeppar
1 äggula
1 burk färdig tomatsås (à ca 370 g, t ex Napoli)
parmesan eller rivosto

Till servering

gurksallad
krasse
färskbakat bröd

Gör så här

00:05:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Hur blir det att förbereda detta och värma på? Vilken temperatur blir bra? Eller bör man göra och äta direkt? Tänkte använda bresaola eller prosciuttoistället för skinka, är det ”bortkastat’? Tack för hjälpen!

    My

    Hej My! Jag hade gjort rullarna fram till att tomatsåsen ska på. Plastat dom ordentligt och förvarat i kylen. Sen smetat på tomatsåsen och bakat av dom innan de ska ätas. Vill du lyxa till det så kör på lufttorkad skinka istället, lycka till! Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • En favorit bland stora och små. Vi använder Muttis pizzasås och färska lasagneplattor.

    Felicia

  • Hej Ewalien! Philadelphiaosten är i stället för bechamelsås, så det är helt i sin ordning att den smälter ut.

    Ica-köket

  • Klicka på ostblandningen? Det blev som ostsås för mig, vilket rann ut ur rullarna. Vad gjorde jag för fel?

    Evelien

  • Riktigt gott! Kommer lagas fler gånger utan tvekan. Bytte ut philadelphian mot ricotta.

    Bryn

  • Detta var jätte gott! Kommer att bli en återkommande rätt. Jag gjorde som Eva-Lena skrev och använde mig av färska lasagneplattor för att slippa allt jox. Det var jätte lätt att tillaga och det gick jätte fort =)

    Emma

  • Jättegott, men man skulle kunna ha lite mera ostblandning i varje pastarull.

    Beate

  • Den här rätten älskas av alla i familjen och står överst på allas önskelista. Använder alltid färska lasagneplattor så man slipper joxa med kokta dylika som bara går sönder och dessutom är varma. Vi tycker dock att receptet är lite snålt tilltaget. själv brukar jag räkna på 4 rullar/pers.

    Eva-lena

  • Lättlagat och supergott! Äter ni ej griskött byt ut den rökta skinkan mot rökt kalkon. Tips! En billigare rätt: Gör en tomatsås på lök, passerade tomater (ev. krossade tomater) och grönsaksbuljongtärning.

    Sonja

  • Helt otroligt gott!

    Jennie

Testa liknande recept

  • Skink- och zucchinistubbar
    Betyg 4.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chorizo bake med pankokrisp
    Betyg 4.4 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Olivkräm
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pasta al forno med frikadeller
    Betyg 3.4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad