Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pastarullar med färskost och skinka

Utomordentligt spännande är dessa pastarullar med färskost och skinka. Kokta lasagneplattor med en gudomlig röra av philadelphiaost, skinka och kajennpeppar. Festliga och enkla rullar med en frisk gurksallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka upp lättsaltat vatten i en rejäl kastrull, minst 5 liter (för 4 port). Lägg ner hälften av pastaplattorna och koka i 5 minuter. Rör regelbundet och se till att plattorna inte fastnar i varandra. Lyft ur plattorna och kyl dem i kallt vatten. Koka resten på samma sätt. Låt plattorna rinna av.
  3. Grovhacka skinkan och blanda den med philadelphiaost, salt, oregano, kajennpeppar och äggula.
  4. Lägg de kokta pastaplattorna, en och en, på arbetsbänken.
  5. Klicka på ostblandningen i ena ändan av plattorna och rulla ihop till rullar. Lägg dem i en lättsmord ugnssäker form.
  6. Häll över tomatsåsen och bre ut den med hjälp av en smörkniv. Sätt in i ugnen på mellersta falsen i ca 15 minuter.
  7. Lägg upp på tallrikar och strö över riven parmesan eller annan riven ost.
  8. Till servering: Servera gärna med en fräsch gurksallad till.

För alla

Innehåller mjölk.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor och glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj lasagneplattor utan ägg och uteslut äggulan i fyllningen. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E 1105, Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 lasagneplattor
  • 100 g rökt skinka
  • 200 g färskost
  • 2 krm salt
  • 1 tsk oregano
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 äggula
  • 1 burk färdig tomatsås (à ca 370 g, t ex Napoli)
  • parmesanost eller rivosto
Till servering
  • gurksallad
  • krasse
  • färskbakat bröd
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer