Pastapanna med kyckling, paprika och citron | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pastapanna med kyckling, paprika och citron

Snabblagat till vardags med få ingredienser är parollen för många. Här är ett utmärkt exempel på en sådan rätt baserad på färdiggrillad kyckling. Välj själv om du blandar den med pastan eller serverar vid sidan om.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rensa och dela kycklingköttet i mindre bitar/strimlor.
  3. Ansa och strimla purjolöken. Dela, kärna ur och strimla paprikorna.
  4. Fräs lök och paprika i olja i en stor stekpanna ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar.
  5. Häll av pastan och blanda med kyckling, paprikafräs, persilja, citronskal och citronjuice. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: kontrollera grillkycklingens kryddblandning.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera grillkycklingens kryddblandning.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 färdiggrillad kyckling
  • 300 g tagliatelle
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • finrivet skal av 1 citron
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • salt och peppar att smaka av med
Lägg till i inköpslistan