Pastapanna med kyckling, paprika och citron

Snabblagat till vardags med få ingredienser är parollen för många. Här är ett utmärkt exempel på en sådan rätt baserad på färdiggrillad kyckling. Välj själv om du blandar den med pastan eller serverar vid sidan om.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2012

Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
16 stEn snabblagad rätt med fina färger men skulle nog ha velat ha något mer såsigt t ex cream fraiche som någon nämnt. Tycker inte om att blanda pastan med övriga ingredienser. Det blir inte lika gott om man får rester över. Tog 30 min
Britt-inger
Fräsch pastarätt. Vi följade receptet till punkt och pricka och serverade en klick nektarinyoghurt till. (2 dl turkisk yoghurt, 1 nektarin i små tärningar, 1 msk mango chutney och lite salt och peppar). Supergott!
Anna-karin
Receptet var lätt lagat och det gick smidigt att göra. Det var väldigt gott och den röda paprikan gav en härlig färg. Vi kommer att laga rätten fler gånger
Linda
Det bästa med det här receptet var att det var väldigt lättlagat: perfekt för de dagar då man egentligen inte orkar laga mat, eller de dagar då man har ont om tid. Den röda paprikan piggade upp, och det smakade fräsch med grönsakerna till. Snålar man med oljan är risken att det blir lite torrt, men det är enkelt löst genom att ha t.ex. lite créme fraîche till.
Linn
Två saker, färdiggrillad kyckling och gul paprika, fanns inte i matbutiken på vår ö i den åländska skärgården när jag bestämt mig för att laga pastapannan till middag. Trots det blev det en helt fantastiskt god och färgglad måltid tillsammans med ett glas italienskt rödvin. Maken gav rätten högsta betyg. Som tur var hade vi kycklingbröstfilé i frysen. Tog två stora filéer som jag tinade, delade i skivor, kryddade med svartpeppar, paprikapulver o salt, stekte helt klara. Jag tror det gick snabbare än att rensa och dela grillad kyckling. Jag tog dubbelt upp av röd paprika och när jag såg den färdiga maten i grytan tyckte jag att gul paprika verkligen hade varit onödig. Gul färg fanns ju både i tagliatellen och i den olivoljestekta purjolöken. I övrigt följde jag helt receptet. Det var enkelt och snabblagat, tog ca 30 minuter. Ett perfekt recept när man snabbt vill ha en mycket god middag. Detta kommer jag säkert att laga ytterligare många gånger.
Britt-mari
Ingen favorit i vår familj. Smakade lite för mycket lök. Lite mindre lök, rapsolja istället för olivolja och lite fetaost på toppen förhöjer smaken.
Esther
Lättlagat. Vi tyckte att den var lite torr, nästa dag värmde vi den med lite grädde och chashew-nötter. Det var gott!
Ingrid
Gott och enkelt gjorde enligt receptet men la till schalottenlök som vi tycker om. Kommer att laga igen. En snabb och enkel rätt att laga när man varit och tränat.
Dan
Pasta tillhör inte favoriterna i vanliga fall men tänkte ändå ge detta en chans. Det var OK men inte mera. Jag tror att det skull bli godare om man minskade till en paprika (gul eller orange) och satte till en burk tomater, gärna körsbärs- eftersom jag tyckte att det hela var väl så torrt. Satte förstå i pressad vitlök :-). Oavsett kommer nog detta inte att lagas framöver då jag tycker att det finns godare rätter.
Liselott
Jättelätt att laga även fast jag tog kycklingfiléer och strimlade och stekte istället för att använda färdiggrillad kyckling. Hade även i lite soja för att få lite mer smak och trevligare utseende. En god rätt som vi säkert lagar fler gånger!
Susanne