Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pastagratäng med tonfisk och färskost

Pastagratäng med tonfisk och färskost är en lättlagad måltid med ingredienser som hela familjen gillar. Pastan, grönsakerna och tonfisken får extra skjuts av färskosten med smak av vitlök och örter.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka pasta.
  3. Skär bort det grova på stammen av broccolin. Dela resten i buketter och bitar. Koka den mjuk.
  4. Dela, kärna ur och skär paprika i bitar. Fräs paprikan i olja i en stekpanna.
  5. Låt krossade tomater rinna av i ett durkslag.
  6. Häll av pastan, lägg den i en smord ugnssäker form.
  7. Blanda färskost med lättcrème fraiche, basilika, salt och svartpeppar.
  8. Lägg broccoli, paprika, tomater, avrunnen tonfisk och hälften av färskostblandningen på pastan. Blanda försiktigt. Klicka på resten av  färskosten. Gratinera i ugnen 15–20 minuter.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri färskost, crème fraiche och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett, ersätt färskost med tofu, byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåler soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g pasta
  • 1 broccoli (à 250 g)
  • 1 paprika
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 ask färskost med vitlök och örter (à 125 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk basilika
  • 1 burk avrunnen tonfisk i olja (à 185 g)
  • olja
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?