Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pastagratäng med nötfärs

Här är en läcker pastarätt där fyllningen görs på köttfärs blandat med pastasås och crème fraiche. Enkelt och gott för hela familjen. Med smak av basilika och senap är den här pastagratängen riktigt mumsig och god. Servera med nykokt broccoli som tillbehör för en extra vitaminboost.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. 
  3. Stek färsen i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. 
  4. Häll över pastasåsen och låt det bli varmt.
  5. Häll avrunnen pasta i en ugnssäker form och därefter färssåsen. Blanda crème fraiche med senap och vinäger. Toppa gratängen med crème fraicheblandningen. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
  6. Ansa broccolin och skär den i buketter. Lägg den i kokande saltat vatten och koka ca 4 minuter. Låt den rinna av.
  7. Servera gratängen med broccolin.

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Bråttom? Hoppa över ugnsmomentet och servera som pasta med köttfärssås. Toppa med crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna gemelli)
  • ca 500 g nötfärs
  • 1/2 msk olja
  • salt och peppar
  • 390 g pastasås med basilika
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 msk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 250 g broccoli
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2815 kJ / 675 kCal