Pastagratäng med nötfärs
Här är en läcker pastarätt där fyllningen görs på köttfärs blandat med pastasås och crème fraiche. Enkelt och gott för hela familjen. Med smak av basilika och senap är den här pastagratängen riktigt mumsig och god. Servera med nykokt broccoli som tillbehör för en extra vitaminboost.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna gemelli)
ca 500 g nötfärs
1/2 msk olja
salt
peppar
390 g pastasås med basilika
2 dl crème fraiche
1/2 msk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
250 g broccoli
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2815 KJ / 675 kCal
Fett34 g
Salt3.7 g
Kolhydrater64 g
Protein36 g
Kommentarer
Gott !! Hade inte dijon hemma så använde Slotts vanliga senap, vilket fungerade bra. Kryddade lite extra med chiliflakes, vilket blev ännu godare.
Sandra
2023-01-15Finns denna creme fraiche i butikerna? Annars borde ni väl uppdatera receptet?
Nadja
2018-08-20Hej Nadja! Du har helt rätt. Så nu har vi uppdaterat receptet att göra egen crème fraiche. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-08-27helt ok
Arne
2018-01-04