Pastagratäng med kyckling och purjo
Ett matigt och färgglatt recept på pastagratäng med kyckling och purjo. Du gör gratängen av bland annat kycklingfilé, pasta, tomat, ricottaost och basilika. Servera med en fräsch grönsallad till.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009
Ingredienser
4 portioner
300 g fryst kycklingfilé
200 g pasta (t ex rigatoni)
1 purjolök (à 175 g)
4 tomater
2 msk grillkrydda
1 burk ricottaost (à 250 g)
2 dl crème fraiche
3 1/2 dl riven lagrad ost
3 ägg
1/2 kruka basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott!! Kommer att göras fler gånger!
Isabella
2020-02-29Min familj gillade verkligen denna rätt! Jag kryddade kyckligen vid stekning med kött&grillkrydda och lite svartpeppar. Använde vispgrädde, i stället för creme fraichen och använde prästost!
Maria
2012-09-02God gratäng och lätt att göra. Bra bjudmat. Kunde varit mer kryddor, t.ex. blandade örtkryddor eller liknande. Barnen gillade dock inte "rörigheten" och smaken av Ricotta-osten.
Anna-maria
2009-11-10