Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pastagratäng med kyckling och purjo

Ett matigt och färgglatt recept på pastagratäng med kyckling och purjo. Du gör gratängen av bland annat kycklingfilé, pasta, tomat, ricottaost och basilika. Servera med en fräsch grönsallad till.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fryst kycklingfilé. Skär i lillfingerstora strimlor.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Ansa och strimla purjolök. Skär tomater i bitar.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Stek kycklingen i 1 msk olivolja 3-4 minuter. Ta av från värmen och blanda i purjolök, tomater och grillkrydda.
  5. Vispa ihop ricottaost med crème fraiche, riven lagrad ost med ägg i en stor bunke. Krydda med salt och svartpeppar. Vänd ner pastan och kycklingblandningen. Häll allt i en oljad ugnssäker form. Ställ in i ugnen ca 30 minuter.
  6. Garnera med basilika och servera gärna en sallad till.

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta och kontrollera kryddan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g fryst kycklingfilé
  • 200 g pasta (t ex rigatoni)
  • 1 purjolök (à 175 g)
  • 4 tomater
  • 2 msk grillkrydda
  • 1 burk ricottaost (à 250 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 1/2 dl riven lagrad ost
  • 3 ägg
  • 1/2 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?