Pastafjärilar med skinka, tomater och ruccola | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pastafjärilar med skinka, tomater och ruccola

Recept på god och snabblagad lunch eller middag. Du blandar pastafjärilar med skinka, tomater och ruccola och serverar med en smakrik sås av bland annat citron, honung, senap och vitlök. Matigt och enkelt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela tomaterna och skär rucolan grovt.
  2. Sås: Vispa ihop ingredienserna till såsen. Blanda ner tomaterna. Låt marinera ca 10 minuter.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av. Häll tillbaka pastan i kastrullen, vänd ner skinkan och värm under omrörning ca 1 minut. Blanda i tomaterna och ruccolan och värm under omrörning ca 1 minut.
  4. Servera gärna i skålar och mal över svartpeppar.

För alla

Salladen är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g ruccola
  • 4 port pasta farfalle (4 port motsvarar ca 8 dl)
  • 2 förp rökt skinka (à 180 g)
Sås
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 1/2 msk flytande honung
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1995 kJ / 477 kCal