Pasta rosso

154
2 Klimatsmart
Pasta rosso

Bjud hela familjen på god pasta rosso. Den här maträtten passar vilken vardagkväll som helst. Såsen gör du på bland annat krossade tomater, morötter och mascarpone. En stor klick chilisås gör såsen ännu godare innan den serveres med nykokt pasta och en lätt bönsallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2016

Pasta rosso

Ingredienser

4 portioner

Sås

1
gul lök
1
vitlöksklyfta
2
morötter
2 msk
olivolja
390 g
krossade tomater
1/2
burk mascarponeost (à 250 g)
1/2 dl
vatten
1/2 dl
chilisås
-
salt och peppar

Pasta

4
port pasta (gärna penne rigate)

Sallad

1
röd paprika
250 g
bönmix
65 g
rucola
-
olja
-
vinäger

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

154

Kommentarer

Daniel

2020-09-22

Mycket enkelt och gott.

Kristina

2020-01-20

Vad är det för chilisås man ska använda?

Redaktionen ICAse

2020-01-21

Hej Kristina! Vi har använt oss av chilisås som är som ketchup med smak av chili. Du hittar den i butiken med namnet chilisås. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2380 KJ / 570 kCal
Fett 23 g
Salt 3 g
Kolhydrater 68 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept