Pasta rosso
Bjud hela familjen på god pasta rosso. Den här maträtten passar vilken vardagkväll som helst. Såsen gör du på bland annat krossade tomater, morötter och mascarpone. En stor klick chilisås gör såsen ännu godare innan den serveres med nykokt pasta och en lätt bönsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2016
Ingredienser
4 portioner
Sås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
2 msk olivolja
390 g krossade tomater
1/2 burk mascarponeost (à 250 g)
1/2 dl vatten
1/2 dl chilisås
salt
peppar
Pasta
4 port pasta (gärna penne rigate)
Sallad
1 röd paprika
250 g bönmix
65 g rucola
olja
vinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2380 KJ / 570 kCal
Fett23 g
Salt3 g
Kolhydrater68 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott och enkelt! Återkommer till denna rätt. Byter ofta ut mascarpone mot tex ICA basic creme cheese. Skippar bönsalladen och mixar i ett paket (380 g) stora vita bönor i såsen, då barnen inte gillar hela bönor. Steker gärna på lite halloumi och har till.
Josefin
2024-11-12Perfekt hemma eller i lunchlådan. Någon som testat att frysa in såsen?
Lisette
2023-07-16Hej Lisette! Hoppas att det finns någon där ute som har testat som kan svara på din fråga. Vi har inte testat frysa in såsen men tror att den kan bli lite trist (grynig) om du fryser in den. Tack för att du använder våra recept! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-17Mycket enkelt och gott.
Daniel
2020-09-22