Pasta pronto di pollo
Italiensk pastarätt med saftigt kött från kycklingklubba, het chilifrukt och livfull broccoli. Pasta pronto di pollo är lätt att tillaga och passar utmärkt både som lunch och middag. Du serverar pastan med hyvlad parmesanost.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010
Ingredienser
1 portion
100 g pasta (t ex tagliatelle)
1/2 gul lök
1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 broccoli (à ca 250 g)
1 tillagad kycklingklubba
1 msk rapsolja
1 dl matlagningsgrädde
3 msk sky från kycklingen (eller fond)
1/2 krm nymalen svartpeppar
1 krm salt
1/2 krm peppar
riven parmesan
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och matfett. Kontrollera innehållet om fond används.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Kontrollera innehållet om fond används. Byt smör mot mjölkfritt matfett eller olja. Välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Supergott!
Tom
2021-09-20