Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta penne med salsiccia, sparris och ärtor

En enkel men naggande god pasta med lättkokt sparris och sås på grillad paprika, salsiccia och vitlök. Klart på en halvtimme och perfekt om ni är många vid bordet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sparris och ärtor och låt rinna av väl.
  2. Sås: Skala och riv vitlöken. 
  3. Mixa vitlök, paprika, crème fraiche, senap, citronsaft och olivolja slätt.
  4. Salsiccia: Skala och hacka löken. Tryck ut färsen ur salsiccian.
  5. Stek lök och salsicciafärs i olivoljan i en vid kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt sås, sparris och ärtor. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  6. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spara lite av kokvattnet.
  7. Blanda samman pasta, sås och persilja. Späd eventuellt med lite av det sparade pastavattnet. 
  8. Till servering: Servera med pesto, parmesan och pumpakärnor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven och peston.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i parmesan och peston).

Ingredienser

Portioner: 4
Sås
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 250 g grillad paprika
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 1/2 msk citronsaft
  • 1/2 dl olivolja
Salsiccia
  • 1 gul lök
  • 300 g färsk salsiccia
  • 2 msk olivolja
  • 100 g fryst grön sparris
  • 2 dl frysta gröna ärter
  • salt
  • peppar
  • 4 port pasta (gärna penne)
  • 1/2 dl hackad persilja
Till servering
  • pesto
  • parmesanost
  • rostade pumpakärnor
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer