Pasta penne med salsiccia, sparris och ärtor
En enkel men naggande god pasta med lättkokt sparris och sås på grillad paprika, salsiccia och vitlök. Klart på en halvtimme och perfekt om ni är många vid bordet.
Ingredienser
4 portioner
Sås
1 vitlöksklyfta
ca 250 g grillad paprika
2 dl crème fraiche
2 tsk dijonsenap
1 1/2 msk citronsaft
1/2 dl olivolja
Salsiccia
1 gul lök
300 g färsk salsiccia
2 msk olivolja
100 g fryst grön sparris
2 dl frysta gröna ärtor
salt
peppar
4 port pasta (gärna penne)
1/2 dl hackad persilja
Till servering
parmesan
rostade pumpakärnor
För alla
Kontrollera noga innehållet i korven och peston.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i parmesan och peston).
Gör så här
Tips
Servera gärna med lite pesto.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Överraskande gott! Dock kändes peston och pumpkärnorna som lite onödigt lyxiga tillbehör när rätten gjorde sig så bra själv ändå.
Camilla
2019-01-15