Pasta med zucchini, timjan och citron

Den här snabba pastan gör ingen besviken. På ca 30 minuter slänger du ihop denna krämiga pasta med zucchini, timjan och citron. Krämigheten kommer från havrebaserad grädde, så rätten är dessutom helt växtbaserad.

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (4 port motsvarar ca 250 g)
500 g zucchini
2 schalottenlökar
olivolja (till stekning)
2 vitlöksklyftor
1 msk soja
skal och saft från 1 citron
250 ml havrebaserad matlagningsgrädde med ostsmak
salt
vitpeppar
Till servering
vegansk ost
ca 1/2 kruka timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
9 stJättegott!! Jag ersatte den smaksatta veganska grädden med vanlig matlagningsgrädde samt en rejäl näve riven parmesan och hyfsat stark cheddarost. Hävde i en skvätt vitt vin och en dos chiliflakes också och körde i timjan i såsen istället för att bara toppa med. Serverade kyckling stekt i bitar som topping till hushållets proteinkrävande unge man. Mycket uppskattat, kommer att göra igen!
Carola
Stabil pasta som fick tummen upp. Saknade timjan och tog persilja istället. Svarvade zucchinin så att den blev spagettiformad. Använda vanlig grädde men i något mindre mängd och ordentligt med pastavatten. Konsistensen på såsen blir perfa om man rör runt den med pastan en sväng. Citronen och sojan funkade jättebra. Rikligt med parmesan på så är man hemma
Henrik
Fruktansvärt. Fick slänga. Inget bra recept.
Frida
Billigt, enkelt och gott!
Anna-cari
Citronsaft & citronskal samt färskt timjan gör det här till en riktigt fräsch pastarätt! Smaksatt matgrädde fanns ej i butik så vi använde havregrädde med en generös nypa näringsjäst istället för den ostiga smaken. Och jag dubblade mängden vitlök. Blev jättegott!!
Monika
Gott och snabbt, bra vardagsmat!
Nina
Både jag och min sambo tyckte denna rätt ej va ätbar. Tyvärr... kan vara ost såsen vi köpte dock.
Johanna
Gott och enkelt, men för syrligt med saften från en hel citron.
Elisabet
Mycket gott! Snabbt och lätt att göra!
Olga