Pasta med vitlöksbläckfisk

Medelhavsinspirerat och lite lyxigare recept på pasta med vitlöksbläckfisk. Den stekta bläckfisken och pastan smakar ljuvligt i en sås av bland annat grädde, vitt vin, lök och kajennpappar. Till pastan serveras gärna en fräsch tomatsallad.

Ingredienser
4 portioner
280 g gärna grön tagliatelle
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 msk olja
400 g färsk eller djupfryst bläckfisk
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1 dl vitt vin
1 dl grädde
1 msk maizenaredning för ljusa såser
1/2 dl strimlad bladpersilja
Gör så här
00:05:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jättegott, rekommenderas verkligen. Kom bara ihåg att inte låta bläckfisken fräsa för länge, då blir den ganska seg och hård.
Emil
2008-02-16