Pasta med vitlöksbläckfisk | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med vitlöksbläckfisk

Medelhavsinspirerat och lite lyxigare recept på pasta med vitlöksbläckfisk. Den stekta bläckfisken och pastan smakar ljuvligt i en sås av bland annat grädde, vitt vin, lök och kajennpappar. Till pastan serveras gärna en fräsch tomatsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta enligt anvisning på förpackningen. Skala och skiva lök och vitlök.
  2. Fräs de båda löksorterna i oljan i en stekpanna ca 5 min. Skär bläckfisken i tunna ringar och låt fräsa med i pannan någon min. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll på vin, grädde och maizenaredning och låt koka 1 min. Låt pastan rinna av och blanda i pannan tillsammans med persilja. Servera pastan med tomatsallad till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g gärna grön tagliatelle
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 400 g färsk eller djupfryst bläckfisk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 1 msk maizenaredning för ljusa såser
  • 1/2 dl strimlad bladpersilja
Lägg till i inköpslistan