Pasta med valnötssås

Pasta med valnötssås är en krämig och fyllig pastarätt som gör magen mer än tillfreds. Detta recept är känt som Ligurisk valnötssås, där den mäktiga såsen görs på valnötter, grädde och parmesan. Servera gärna valnötssåsen med en kort pasta, som till exempel strozzapretti eller trofie.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
13 stJust den här gången hade vi haft ganska vitlöksintensiv mat i flera dagar och kylskåpet luktade därefter, så jag valde att göra såsen utan, vilket också blev mycket gott och väckte vackra minnen!
Lena
Jag piffade med lite grönkål.
Ulla-märta
Gott, gott😋
Jeanette
Supergott, men lite väl ”maffigt”. En portion är nog två för mig. God smak och konsistens. Piffade med kokt rosenkål.
Åsa
Jättegott. För syns skull kan man strössla lite nötter uppepå.
Helena
Var skeptisk första gången vi gjorde rätten då jag tyckte att den såg ”grå” och tråkig ut, men tji fick jag - riktigt gott!
Caroline
Pastan är kanongod. Lätt att tillaga och få ingredienser. Till och med i sommarhuset hittade jag en stavmixer och kunde mixa såsen. Testa!
Kristina
Mycket trevligt! Körde iofs 1 klyfta vitlök till 1 portion, och det kanske slog igenom lite väl mycket.
Jon
Nja, inte så gott som jag trodde. Tyckte vitlöken förstörde lite av smaken.
Sofie
Inte alls gott :( Besviken
Arvid