Pasta med tomat- och olivsås med tre olika toppingar

Detta är en perfekt rätt att göra storkok av. Tomat- och olivsåsen är en underbart god och bra grund som toppas med någon av följande favoriter; marinerad tonfisk, skinka och nötter eller mozzarella med basilika.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005

Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
2 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 msk strösocker
2 msk rödvinsvinäger
2 burkar krossade tomater (à 400-500 g)
1 dl vatten
100 g svarta oliver
320 g kokt pasta
Marinerad tonfisk
400 g tonfisk i vatten
1 citron
2 msk olivolja
salt
peppar
Skinka och nötter
50 g pinjenötter/ mandel
12 skivor lufttorkad skinka
Mozzarella med basilika
250 g mozzarella
1/2 kruka basilika
1 msk olivolja
salt
peppar
Gör så här
Välj 1 av följande toppingar till pasta, tomat- och olivsåsen.
00:15:00
Topping: Marinerad tonfisk
Topping: Skinka och nötter
Topping: Mozzarella med basilika
Har du lagat receptet?
Kommentarer
3 stHalverade socker och vinägermängden, blev mer lagom så. Tog det jag hade hemma til ,gröna oliver, skinka och fetost, gott.
Anna
Mycket god tomatsås bra att göra stor mängd till att frysa in i lagom portioner har provat den med mozzarella och basilika den blir som en marinad och det är lättlagat
Helene
Tyckte att tomatsåsen blev lite i sötaste laget. Inte riktigt van vid den smaken på en tomatsås men tänker prova receptet igen men med mindre socker.
Emelie