Pasta med svamp och fläskkarré

En krämig pastarätt med sås på strimlad fläskkarré, svamp och grädde. Toppa pastan med ett lagom stort berg parmesan, lite ruccola och persilja, och middagen är klar!
 Ett recept från: 
Buffé nr 9, 2022

Ingredienser
4 portioner
600 g fläskkarré
1 msk smör
1  vitlöksklyfta
1/2 msk finriven ingefära
1/2 dl äppeljuice
1/2 tsk salt
250 g svamp (kantareller eller champinjoner)
250 g pasta
1 dl pastavatten
2 msk smör
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl riven parmesan
65 g rucola
2 msk hackad persilja
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3119 KJ / 746 kCal
Fett38 g
Salt1.48 g
Kolhydrater54 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
7 stTycker såsen blev lite "tunn" , skulle vilja haft den tjockare/krämigare.
Anders
Jag steker köttet med sambal och sen på med äpplejuice , in i ugnen cirka 2 timmar på låg värme i stekpannan. Sen kör jag efter recept. Lite mer parmesan och grädde! Hela familjen älskar det
Angelica
Ska fläskkarrén vara ugnsbakad när jag strimlar och steker den? Det står ugnsbakad i beskrivningen av receptet, men ingenstans i instruktionerna.
Sandra
Hej Sandra! Nä har har tryckfelsnissen varit framme, den ska inte vara ugnsbakad. Nu är det borttaget i ingressen. Hälsningar Niclas
ICA-köket