Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Pasta med spenatröra

Pasta med spenatröra är en enkel vardagsrätt, som är god och nyttig och går snabbt att tillaga. Passar även bra att ta med sig i lunchlådan. Servera pastan med grovt bröd och körsbärstomater.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt spenaten tina under lock.
  2. Skala och finhacka löken. Blanda lökhacket med spenaten och pressa i vitlöksklyftorna.
  3. Rör i crème fraichen och låt puttra under lock ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  4. Låt pastan rinna av och vänd i spenatröran. Servera pastan med spenatöran överströdd med de rökta skinkstrimlorna samt körsbärstomater och bröd.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex gnocchi
  • 1 förpackning djupfryst hackad spenat (à 375 g)
  • 1 gul lök
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 förpackning strimlad rökt skinka (à 150 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2291 kJ / 548 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer