Pasta med spenatröra
Pasta med spenatröra är en enkel vardagsrätt, som är god och nyttig och går snabbt att tillaga. Passar även bra att ta med sig i lunchlådan. Servera pastan med grovt bröd och körsbärstomater.
Ingredienser
4 portioner
280 g pasta t ex gnocchi
1 förpackning djupfryst hackad spenat (à 375 g)
1 gul lök
1 - 2 vitlöksklyftor
2 dl lätt crème fraiche
1 förpackning strimlad rökt skinka (à 150 g)
1 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2291 KJ / 548 kCal
Fett10.8 g
Kommentarer
Blanda grönmögelost i spenaten så blir det extra sting. Ännu nyttigare blir det med fullkornspasta, som dessutom är mkt godare.
Ina
2006-01-14Jag äter rätten utan skinkan för att få det vegetariskt. Testade en gång att använda vanlig crème fraiche, men det blev för mäktigt...
Andreas
2005-05-18Jag brukar värma en burk krossade tomater och blanda med den strimlade skinka. I övrig enligt recept. Gott o nyttigt!!!
Björn
2005-02-06